Curcani. Parohul rezistă cu greu în timpul Spovedaniei. El îi declară unei minore dragostea pe care i-o poartă …AUDIO

5 zile ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Curcani. Parohul rezistă cu greu în timpul Spovedaniei. El îi declară unei minore dragostea pe care i-o poartă …AUDIO

La Curcani parohul pus la grea încercare de către Cel Viclean. Ispita dragostei  vine în biserică la Sfânta Taină a Spovedaniei

O tânără de 14 ani din Curcani a fost în Săptămâna  Mare la biserica din localitate să se spovedească. În timpul tainei spovedaniei parohul/ om respectat al comunității i-ar fi spus:  Eu știu că ție îți place de mine și  mie îmi place de tine. Adică este o dragoste așa nu știu cum să zic…o dragoste mai din priviri…Acum 2 ani, sau acum 3 ani când ți-am zis că îmi place de tine, ne-am tot privit așa prin biserică și mi-am auzit vorbe că părintele se uită la fata lui…Și am zis așa: Să nu mă uit la tine, dar totuși… Acum ultima dată te-am întrebat poate dur. Poate vroiai să zici ceva și nu ai zis…  ar fi fost cuvintele de taină prin care parohul a spovedit în Sfânta Biserică.

 AUDIO

Ajunsă acasă minora a povestit totul mamei dar nu i s-a dat crezare decât după ce a ascultat înregistrarea audio. O înregistrare a spovedaniei  circulă acum prin toată comuna Curcani. O găsești pe multe telefoane/ se ascultă la cârciumă, peste tot…Pentru  părinții ce au ascultat Taina Sfintei Spovedanii este confuz cum a decurs aceasta dar apare clar că nu își vor mai lăsa copiii să vină la biserică pentru acest ritual. Altfel spus din diferite chestii & socoteli nu se dorea sesizarea IPJ Călărași dar părinții au sesizat la 112 fapta pe 1 mai în Sâmbăta Mare . Taina Mare a Spovedaniei și jurământul pe Biblie este subiect de discuție și prin Primăria Curcani unde mai lucrează mama fetei. Doamne ferește să apară  elemente noi care pot implica funcționarii din Primărie ! Aflăm despre dorința de a-l cotonogi pe paroh. Toate la Curcani. 

Până atunci purtătorul de cuvânt al IPJ dra. Ghiveci Bianca, ne-a comunicat că s-a înregistrat o plângere și se fac cercetări. Acestea nu au înregistrat sub nici o formă aspectul  întreținerii de raporturi sexuale cu un minor.

Conf. Creștinortodox.ro Spovedania este o Taină a Bisericii prin care ni se iartă păcatele. Daca am păstra în noi curățenia și sfințenia pe care o dobândim la Sfântul Botez, poate n-ar mai fi nevoie de spovedanie. Așa însă, când copiii cresc mai mari de șase-șapte ani, încep să facă fel de fel de păcate, de greșeli din ce în ce mai mari – toate obrăzniciile. Și de aceea, la șapte ani copiii trebuie să vina sa se spovedească. 

Spovedania este ca o baie in care ne spălam de toate întinăciunile lăuntrice, sufletești – arată oficialul creștin ortodox… Noi facem păcate și cu gura, vorbind vorbe netrebnice, și cu ochii, privind ce nu trebuie sa privim, și cu urechile, auzind ce nu trebuie sa auzim. Cu toate simțurile noastre suntem infectați de aceste răutăți, de aceste lucruri urâte care spurca lăuntrul nostru.