Dragoș Vodă. Primarul nu și-a onorat multe promisiuni electorale importante. Proiectele sale așteaptă alt primar…

2 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Dragoș Vodă. Primarul nu și-a onorat multe promisiuni electorale importante. Proiectele sale așteaptă alt primar…

2020 a fost anul în care mulți dintre cei care au fost aleși primari au trebuit să onoreze promisiunile făcute cetățenilor. PSD dar și PNL cunosc primari buni gospodari care s-au remarcat prin asfaltări, construirea de cămine culturale, grădinițe și școli. Dar printre primari există și unii care nu și-au putut onora promisiunile. Printre ei se află și primarul din Dragoș Vodă care a promis multe și nu a terminat decât reabilitarea școlii din sat, un proiect inaugurat electoral târziu, fără gard și aleile din proiect.

Supărarea cetățenilor din Dragoș Vodă este mare. Ei ne-au arătat cum a fost demolat Căminul Cultural din localitate pentru că ar fi fost degradat. Cele trei clase de copii care funcționau în acesta au fost mutate. Lucrările au început  târziu, cu mult chin și s-au oprit acum vreo 8 luni din cauză că CNI nu a făcut plățile către executant.

Lucrările la grădinița din localitate au fost abandonate de acum vreo 2 – 3 ani și nu s-au mai reluat. Practic s-a excavat o groapă și lucrarea s-a părăsit. Nimeni nu a mai fost interesat de reluarea lucrărilor, deși executantul este o firmă serioasă cu expertiza a zeci de astfel de lucrări. Acum acolo lângă drumul național este o groapă unde cetățenii și mai ales copiii sunt expuși la riscuri. Groapa este îngrădită cu plasă de Buzău pe alocuri. Locul este denumit Groapa lui Radu, după numele primarului.

În luna octombrie 2023 aici trebuia să fie o grădiniță. În locul ei este …o groapă

Atracția pentru cultură a domnului primar nu este importantă. Locațiile au fost fie demolate fie așteaptă să cadă. Un exemplu este și la Căminul cultural al satului Socoalele comuna Dragoș Vodă. Se așteaptă căderea clădirii, după ce a fost părăsită, neîngrijită.  Locul nu are gard și este invadat de vegetație. Nu există programe culturale pentru săteni – arată chiar ei.

Dacă arătați fotografiile altui primar acesta nu va crede că aici este un…Cămin Cultural, ci mai degrabă o magazie părăsită

Dacă vezi clădirile ce ar trebui administrate de primărie, preluate de aceasta rămâi șocat. Nu se știe ce adăpostesc mai exact. Lacătul este pe ele de mulți ani. Pereții au tencuiala căzută. Mult dezinteres, prea mult – arată oamenii.

 

O clădire ce așteaptă să cadă…

Nici la cimitirul din sat nu s-a făcut nimic. Este o formă de dispreț, arată cei vârstnici, indicând că vor vota alt primar. Strada către cimitir arată lugubru. Cimitirul  are gard pe unele laturi  dar nu este îngrijit. Vegetația nu a fost cosită vreodată și  se aruncă unde se poate…

Așa arată un cimitir părăsit de către autoritățile responsabile. 

 

În loc de concluzii, trebuie arătat că cetățenii s-au săturat. Vorbesc pe furiș despre alt primar, despre faptul că a venit vremea schimbării. Îl indică pe actualul primar ca un om rău, care s-a schimbat mult, și spun că îi amenință cu amenzi. Consultarea cu cetățenii nu există și nici interes pentru a se face ceva în localitate. Vorbesc despre un tânăr pe care îl vor la primărie, unul…Ioniță. Va aduce acesta schimbarea în bine a localității, căci are cam multe de făcut…Vom vedea!