Amelia Giurcan / U.S.R. denunță sutele de angajări electorale de la Ecoaqua: ,,Călărășeni, aveți și DREPTURI, nu doar OBLIGAȚII! –

2 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Amelia Giurcan / U.S.R. denunță sutele de angajări electorale de la Ecoaqua: ,,Călărășeni, aveți și DREPTURI, nu doar OBLIGAȚII! –
În iunie 2022 la numirea lui Grama, Ecoaqua avea 350 salariați. După 2 ani are peste 550. Numărul va crește la 715 salariați /  a03Ian24
Amelia Giurcan / U.S.R.: În ultima ședință a Consiliului Județean Călărași, am solicitat încă o dată demisia directorului general al Ecoaqua, Eduard Grama.
Așa cum știți, Hotărârea emisă de Agenția Națională de Integritate pe 11 aprilie 2023 a stabilit că acesta a fost găsit incompatibil și nu ar trebui să ocupe o funcție publică pentru următorii trei ani.
Deși funcția actuală a lui Eduard Grama nu îl obligă să-și părăsească postul, consider că acesta are o obligație morală să facă acest lucru față de locuitorii Călărașiului.
Nu putem ignora faptul că în ianuarie 2024, ne-am trezit cu o majorare masivă de 30%. Și nu este prima dată și nici ultima – urmează scumpiri până în 2026, în ciuda promisiunilor anterioare făcute chiar pe timp de campanie electorală și în disprețul legii.
În România, conform Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, cetățenii au dreptul la informare și consultare în procesul de luare a deciziilor, inclusiv în cazul majorărilor de tarife la serviciile publice, precum apa și canalizarea.
Iar nedreptatea nu se oprește aici. În aceeași lună în care Ecoaqua anunța noi biruri la apă, Biroul de Mass Media creștea cu 9 membri și alte angajări erau făcute pe bandă rulantă, majoritatea fiind apropiate de PSD.
Întrebarea legitimă pe care ne-o punem cu toții este: la ce folosește un birou de mass media cu 9 angajați într-o companie de apă și canalizare?
Mai mult, în timp ce la Ecoaqua angajările curgeau în val, în aceeași perioadă am făcut un apel către conducerea Consiliului Județean Călărași și directorului Ecoaqua, Eduard Grama, solicitând printr-un amendament alocarea sumei de 150.000 de lei pentru îmbunătățirea sistemului de apă din comuna Crivăț.
Amendamentul a fost respins, iar Eduard Grama afirma în ciuda tuturor evidențelor contrariul: că apa locuitorilor din comuna Crivăț este potabilă.
CĂLĂRAȘI, ÎMPREUNĂ merităm mai mult decât promisiuni goale, sfidare și decizii luate în spatele ușilor închise!
Documentul cu angajările Ecoaqua îl găsiți aici, pe a03Ian24
foto: captură ecran canalsud.ro, arhive