Viceprimarul Viorel Ivanciu (PNL) ne prezintă raportul de activitate pe 2018 în Consiliul local al mun. Călărași

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Viceprimarul Viorel Ivanciu (PNL) ne prezintă raportul de activitate pe 2018 în Consiliul local al mun. Călărași

Activitatea consilierilor locali este marcată de multe dispute în jurul utilității unor proiecte. Se invocă oportunitățile pentru a se începe unele lucrări sau continua altele. Multe lucrări sunt dependente de banii publici din taxe și impozite din care Primăria trebuie să asigure nu numai investițiile ci și plta salariilor, iar începând din acest an norma de hrană zilnică și voucherele de vacanță ale salariaților. Primăria Călărași are 158 salariați la care, în 2018 le-a plătit 15 078 000 lei. Analizând comparativ activitatea unor consilieri locali ai mun. Călărași putem aprecia că nu toți s-au implicat pentru dezvoltarea municipiului cu proiecte, interpelări în cadrul grupurilor lor politice. Dintre cei mai implicați am identificat la PNL pe Viorel Ivanciu, Dragoș Coman, la PSD pe Dulce Marius, Ariciu Dumitru și Chiriță Alexandru, iar la PDS pe Dragu Nicolae și dr Carmen Filimon.

Ivanciu Viorel este soluția de rezervă a PNL Călărași pentru a candida la Alegerile Locale din 2020 în cazul retragerii lui Daniel Drăgulin. Deși Ivanciu i-a declarat public prietenia lui Drăgulin pentru a demonstra unitate în partid, putem afirma că tot mai mulți cetățeni nu mai doresc candidatura actualului primar. Sunt invocate starea dezastruoasă în care a fost adus municipiul în aceste 2 mandate privind infrastructura rutieră și pietonală, lipsa parcărilor, starea de salubrizare a municipiului și ridicarea gunoaielor. Ivanciu s-a prezentat presei ca un om cu expertiza vârstei dar și a muncii la o companie ca Distrigaz, un om preocupat cel puțin declarativ de rezolvarea unor probleme locale. Este printre puținii consilieri locali care discută cu cetățenii despre propuneri privind proiecte, despre reabilitarea unor disfuncționalități. Aflăm că Viorel Ivanciu are în subordine serviciulspații verzi și pavaje și răspunde de curățenia din municipiu dar și de starea infrastructurii. 

Ivanciu este cunoscut privind coordonarea activităților de futsal din municipiu și activează în 3 comisii de specialitate din Consiliul local: Comisia 1 de buget, finané, buget, prognoze și dezvoltare economico-socială, Comisia 5 de sănătate, muncă, protecție socială și relații publice, și Comisia 5 de administrație publică, juridică, disciplină, ordine publică, drepturi și libertăți cetățenești. În 2019 Ivanciu a aparticipa la ședințele comisiilor întocmindu-se rapoarte de specialitate în urma cărora s-au inițiat proiecte de către executivul Primăriei. Proiectele dezbătute au primit avize favorabile dezvoltării municipiului Călărași, cu precădere pentru infrastructură, educație, cultură și sport. Unele proiecte au necesitat responsabilitate mărită fiind în legătură cu proiecte europene. Ivanciu se prezintă călărășenilor ca un consilier preocupat, deschis către comunicare.El spune că a ținut o strânsă legătură cu cetățenii prin consilierii PNL, a purtat discuții cu cetățenii pentru creșterea gradului de transparență și a gradului de educare civică iar problemele acestora le-a adus la cunoștința administrației publice și primarului. Ivanciu s-a declarat preocupat și la analiza dosarelor pentru repartiția de locuințe tinerilor, cu chirie, în cadrul comisiei fiind președinte.

O sinteză a activității sale din 2018 ne-a fost transmisă de Primăria mun. Călărași, astfel:

Redacția noastră continua și va prezenta activitatea consilierilor locali din toate partidele politice. Numai pe www.atitudineadincalarasi.ro