Întrebarea săptămânii: Case pentru ”cei… de-ai casei”?

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Întrebarea săptămânii: Case pentru ”cei… de-ai casei”?

Întrebarea pusă de câțiva călărășeni ”de bine” este: Care este fericitul chiriaș al fostului sediu al Poliției Locale mun. Călărași, situat lângă stadion? 

Gurile rele spun că ar fi fost închiriată pentru vreo 49 ani unui nepot de primar… Omul este celebru crescător de animale de casă cu blană, și va avea și el grijă de acest imobil, deși până acum nu a stat pe stradă. După 49 ani clădirea poate fi cumpărată…Totodată ea se poate subînchiria, pe cei 49 ani putând aduce venituri suplimentare primului chiriaș.

Imobilul din fotografii poate adăposti lejer sediul unei Instituții sau poate fi locuit de 2 familii. Situat într-o zonă liniștită a orașului, acesta are spații încăpătoare, anexe. Este totodată racordat la toate utilitățile, iar după cum se vede din fotografii are acoperiș nou și se prezintă bine din punct de vedere al construcției. Așteptăm puncrul de vedere al Primăriei, pentru a-l posta. Interesează și alte clădiri aflate în aceeași situație, care nu au fost puse pe lista clădirilor disponibile pentru a fi acordate legal, solicitanților.

Vizavi de această situație trebuie reamintit despre sutele de cereri, de mulți ani, pentru locuințe sociale – din care până în prezent nici una nu a fost încredințată. Consilieri locali acuză serviciul juridic al Primăriei pentru această situație creată. Consilierii PDS Buzea și Dragu dar și cei din PSD acuză conducerea Primăriei pentru tergiversările repetate care au pus pe drumuri pe solicitanți, aceștia fiind nelipsiți de la ședințele publice ale Consiliului local.

La rândul lor, solicitanții acuză conducerea Primăriei pentru acordarea cu prioritate, pe alte criterii decât cele legale a unor locuințe, unor persoane care nici măcar nu locuiesc în țară. Drama unor familii a putut fi cunoscută consilierilor prin intervenția consilierului Buzea care a solicitat în ședințe ca să fie ascultați oamenii prezenți. În prezent acesta acuză pe șeful Direcției juridice, Papazi pentru neregulile create prin listele pe care acesta le-a înaintat și pe care consilierii le-au votat, dar și prin informările inexacte ale cetățenilor cu privire la termene și legalitatea atribuirilor de locuințe.

Solicitanții de locuințe sociale acuză în continuare conducerea Primăriei pentru interese ascunse,  demonstrate și prin faptul că nici până în prezent lista cu ierarhia atribuirii/ a punctajului obținut prin dosare nu a fost afișată pe site-ul Primăriei – așa cum au hotărât consilierii. Ei acuză că tot felul de șmecheri sunt implicați pentru a obține punctaj mare fără a respecta însă și criteriile de acordare. În prezent solicitanții trebuie să mai aștepte vreo 5 luni, perioadă în care lista nu trebuie contestată – pentru a primi cheile de la case.