Primăria Frăsinet a primit de la A.N.I. documentul care confirmă incompatibilitatea în funcții publice a lui Sandu Mihăiță – fostul primar…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primăria Frăsinet a primit de la A.N.I. documentul care confirmă incompatibilitatea în funcții publice a lui Sandu Mihăiță – fostul primar…
Agenția Națională de Integritate a constatat pe 16 iunie 2022 starea de incompatibilitate sau conflictul de interese în materie administrativă în cazul a 9 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010,  după cum urmează:
Primar, Alin Ploeșteanu: În urma primirii deciziei de la Agenția Națională de Integritate trebuie să ne conformăm prevederilor legale. Domnul Sandu Mihăiță nu mai poate ocupa vreo funcție publică. Ca atare funcția de consilier local ocupată de acesta va trebui ocupată de alt consilier desemnat de Partidul Social Democrat de pe listă. Acesta trebuie să se mulțumească cu serviciul de consilier artistic la Centrul Cultural. Știm că dorința domnului  Sandu – manifestată public și după ce a pierdut  alegerile este de a candida în continuare, dar nu are cum în România…Prevederile legii îl împiedică să candideze la orice formațiune politică din România la următoarele alegeri.
Notă. Sandu Mihăiță a fost primar al comunei Frăsinet din partea PSD. A pierdut alegerile locale din 2020, deși a declarat că a asfaltat și iluminat satele. A prezentat redacției noastre o serie de dosare cu fotografii și schițe despre cum dorea să ajungă localitatea. 

Lacrimi și durere pentru fostul primar al com. Frăsinet. După ce la alegerile locale a fost înfrânt zdrobitor de către Alin Ploeșteanu, pe 13 oct. i-a venit decizia de incompatibilitate. Conform deciziei din dosarul 4434/ 2/ 2020 recursul pentru anularea raportului de evaluare ANI a respins  solicitarea reclamantului Sandu Mihăiță. Înalta Curte de Casație și Justiție a României constată nul recursul și stabilește nulitatea recursului formulat de reclamantul Sandu Mihăiţă împotriva Sentinţei nr. 386 din 16 martie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Definitivă. Pronunţată astăzi, 13 octombrie 2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Domnul Mihăiță a declarat pentru Atitudinea din Călărași că nu se lasă și că va candida din nou primar/ VIDEO. Numai că legea nu îl mai lasă. Deocamdată trebuie să se împace cu gândul că este incompatibil. Sandu Mihăiță, fostul primar lucrează acum ca și consilier artistic la CJCC/ loc de muncă unde l-am găsit. 

 VIDEO

Datorită experienței sale în unele dansuri și tradiții locale a fost identificat imediat după ce a pierdut alegerile ca și consultant artistic / fișa activităților pe LINK  A fost responsabil cu accesul la spectacole  în perioada pandemiei folosind masca de protecție și cu alte măsuri pe la spectacolele CJCC.  Mihăiță are și el partea sa de realizări începute foarte timid  și minuscul față de  actualul primar Alin Ploeșteanu care a finalizat lucrări importante ori are în derulare reparații la toate clădirile de pe raza celor șase localități / respectiv finalizarea proiectelor de dezvoltare.

Sandu Mihăiță ne-a arătat curtea primăriei neasfaltată cu deșeuri recuperate din demolări pentru cei săraci

Alegătorii lui Mihăiță sunt suferinzi la aflarea veștii șocante că nu îl pot mai vedea pe liste la alegerile locale în localitate pe  idolul lor dar ne-au comunicat că acesta mai are 2 opțiuni:

  1. Să candideze primar în Ucraina unde ar mai exista o localitate cu numele Frăsinet situată Fräsinet. D. Viişoara. Sarbeni. Sârbenii de Jos. Glodeni locația LINK 
  2. Să aștepte următoarele alegeri ( 2028) ca viceprimar la Sărulești – fiind atât de tare dorit de populația rromă de acolo. 

 

Sandu Mihăiță ne-a arătat școala fără gard reparată de actualul primar Alin Ploeșteanu

Sandu Mihăiță a realizat și el ceva util pentru noi, – ne spun cetățenii din Frăsinet. Avem un closet modern cu fosă de care ne bucurăm de câte ori venim la primărie. Ne simțim bine acolo și ne bucurăm de investiția de o jumătate de miliard făcută pentru noi aici VIDEO/ link

Și vecinii cu primăria se bucură acum că câinii vagabonzi nu mai au pe unde intra din curtea primăriei ( asfaltată acum de noul primar) Gardul din plasă de 600 milioane de lei vechi este o adevărată minune a construcțiilor LINK

 

Frăsinet, astăzi pe mâini bune…

Comuna Frăsinet se află acum pe mâini bune, datorită alegătorilor care au votat în majoritate un primar priceput și bun gospodar.

 Alin Ploeșteanu, primarul PSD din Frăsinet este un om modest. Ca și Iulian Iacomi acesta a fost și este președinte al organizației locale PSD. A plecat la PNL ca urmare a unor neînțelegeri privind schimbarea conducerii PSD. Ploeșteanu a zdrobit practic la alegeri pe candidatul PSD pe fostu primar Sandu Mihăiță. A revenit în PSD nu întâmplător cu echipa Iacomi ci pentru că a uluit prin multitudinea de proiecte finalizate în timp foarte scurt. Reabilitarea dispensarului, a bibliotecii, a unor școli, construirea de trotuare, reabilitarea căminului cultural Dănești. 11.255.228 lei este suma atrasă de U.A.T. Frăsinet, în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”, bani care urmează să fie folosiți, ne spune primarul Alin Ploeșteanu, pentru modernizare de străzi în satele Luptători și Curătești. Inițial, s-a avut în vedere asfaltarea a 32 de kilometri de drumuri. Ploeșteanu construiește acum alei pietonale,  parcuri, locuri de joacă și repară toate clădirile publice. Seriozitatea este unul dintre cuvintele care îl caracterizează…