Călărași: Gata cu gingășia…Șeful Gărzii de Mediu pune la muncă pe primar și viceprimarii. B-dul 1 Mai trebuie salubrizat…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Gata cu gingășia…Șeful Gărzii de Mediu pune la muncă pe primar și viceprimarii. B-dul 1 Mai trebuie salubrizat…

Urmare a articolelor de presă realizate de cotidianul nostru, documentate ca de obicei cu filmări și fotografii, dar mai ales a demersurilor doamnei Elena Anca Nicolescu, comisarul șef Zanfir Cristian de la Garda de Mediu Călărași s-a deplasat personal la fața locului și a constatat că deșeurile depozitate  pe acest așa zis bulevard cuprind deșeuri de moloz provenind de la drumuri decopertate, care conțin borduri, pavele, asfalt și pământ, lipsa pazei și a controalelor Primăriei în zonă permițând unor cetățeni să arunce gunoaiele aici sau să își realizeze șoproane unde să crească animale ori depozitarea unor caroserii de autovehicule distruse, abandonate.

 

Șeful Gărzii de Mediu Călărași cms. șef Zanfir Cristian a rămas uluit de starea de degradare a mediului prin crearea aici a unei zone similare gropilor de gunoi și a dispus, sub sancțiunea  unor amenzi uriașe luarea de măsuri de către Primăria Călărași, astfel:

  • pe  bdul 1 Mai între strada Libertății și Caragiale sunt depozitate construcții. moloz, borduri și pământ. Zona va fi salubrizată până la 15.10. 2018. Responsabili: primarul, viceprimarii.
  • se vor lua măsuri pentru prevenirea afectării terenului ca interzicerea abandonării deșeurilor de orice fel, informarea cetățenilor privind gestionarea deșeurilor, asigurare pază, montare panouri interdicții. Termen 15.10.2018. Responsabil: primarul, viceprimarii.

Trebuie menționat aici activitatea și profesionalismul actualei conduceri a Gărzii de Mediu Călărași, care se implică imediat pentru rezolvarea problemelor sesizate de presă ori de cetățeni, deplasându-se la fața locului și obligând pe cei responsabili la luarea măsurilor legale. Amintim cazurile deșeurilor menajere aruncate pe câmp în zona Obor Nou, pe strada Dobrogei sau Varianta Nord, în zona 10 Nivele, arderea unor gunoaie la gropile de gunoi închise de prin județ, ridicarea munților de gunoi din orașul Budești, și multe, prea multe cazuri de intervenție / acolo unde bunul plac a permis unora să sfideze pe cetățeni și mediul prin aruncarea gunoaielor.

Se reconfirmă ambiția cms. șef Zanfir Cristian care arată că s-a terminat cu gingășia, și că se va trece la amenzi usturătoare acolo unde se va constata încălcarea legii. Acesta face încă un apel la cetățeni pentru a denunța personal sau prin intermediul presei, cazurile unde se impune prezența Gărzii de Mediu, pentru operativitate și luarea unor măsuri eficace. Sunt binevenite probele foto sau video care să permită identificarea celor ce sfidează legea și comunitatea.