S.P.C.T.A.F.L. & Primăria Călărași aduc tinerilor un mod sănătos pentru a-și petrece timpul liber. VIDEO

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru S.P.C.T.A.F.L. & Primăria Călărași aduc tinerilor un mod sănătos pentru a-și petrece timpul liber. VIDEO

Investiția Consiliului Local Călărași în terenurile sintetice multifuncționale pentru practicarea diferitelor sporturi nu a fost întâmplătoare. Echipa primarului Marius Dulce a analizat atent fiecare oportunitate de teren din proprietatea primăriei Călărași care putea permite amenajarea pentru practicarea sporturilor. Una dintre locații căutate de copii este și cea din curtea stadionului municipal Călărași de lângă Bazinul de înot.

Vremea frumoasă aduce pe tinerii dornici să joace o partidă de fotbal, aproape de casă. Închirierea terenului se face doar în baza unui abonament achiziționat de la casieria Serviciului Public Centrale Termice și Administrare Fond locativ din str. 1 Decembrie nr. 1, bloc A24, sc. 4 parter( bloc Flora). Programul terenului este luni – vineri: 08 – 22, și sâmbătă – duminică  09 – 22.

Printre alte locațiile unde tinerii  își pot petrece timpul liber se găsește și Bazinul de Înot didactic dar și Sala Polivalentă, precum și ansamblul sportiv multifuncțional modern realizat de primăria Călărași recent în parcul Victoria. Aflăm că prin lege s-a aprobat ca terenurile sportive din incinta școlilor/ liceelor pot fi folosite de către cetățeni. Aceasta nu se poate permite oricum ci cu asigurarea unor condiții care să nu poată permite accidentarea participanților, afectarea securității bunurilor. Trebuie menționat faptul că primăria Călărași a investit în reabilitarea mai multor terenuri de sport dar și în construirea/ reabilitarea unor săli noi de sport pentru elevi. Printre cele mai moderne investiții se află și terenul de sport din curtea Școlii generale  nr. 8 din cart. Mircea Vodă.

 VIDEO

Primar Marius Dulce: Avem un teren de tenis cu piciorul, un altul de tenis de câmp, un teren multifuncțional de fotbal, handbal, și baschet. Am modernizat terenurile existente. Vom face program pentru copiii din zonă între anumite ore. Vom putea și închiria aceste terenuri pentru că am avut solicitări pentru terenuri de tenis de câmp.
Am făcut aceste lucruri pentru că cetățenii au nevoie de ele. Satisfacția lucrului bine făcut o vedem pe fețele oamenilor, care se bucură cu copiii de aceste terenuri, parcuri sau locuri de joacă – construite și amenajate pentru ei.