Ecoaqua Călărași =justificarea primelor conducerii pe spatele cetățeanului?

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ecoaqua Călărași =justificarea primelor conducerii pe spatele cetățeanului?

În conformitate cu Statutul şi Actul constitutiv, pe 08 octombrie 2015 a fost convocată Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ECOAQUA, în vederea discutării următoarelor puncte de pe ordinea de zi, printre care:

1. Propunere de majorare a prețului pentru alimentarea cu apă si a tarifului de canalizare-epurare, pentru întreaga arie de operare

Au participat domnii Răducu Filipescu și Cezar Neagu. Răducu Filipescu considera atunci, în 2015 că este îndreptățită solicitarea operatorului Ecoaqua de creștere a tarifului, pentru a se putea înlocui rețelele vechi, dar și pentru a se fora puțuri de alimentare, având ca scop realizarea de…economii pentru tratarea apei și potabilizare a acesteia.

Neagu Cezar – Director executiv al SC ECOAQUA SA a prezentat atunci în 2015 solicitarea de majorare a prețului la apă și a tarifului de canalizare. Se solicita o creștere, astfel: – tariful pentru apă de la 3,02 la 3,25 lei …iar la canalizare/ epurare  de la 2,29 lei la 2,78 lei…

Filipescu și Cezar Neagu semnalau încă din 2015 pierderi din rețea la nivelul Ecoaqua de cca. 50%, invocând necesitatea acelor investiții prin creșterea capitalului social ca sursă de bani. Pierderile sunt declarate chiar pe site-ul societății la adresa…

Cca.5, 2 milioane RON au fost cheltuiți din 2015 degeaba…

Aproximativ 5,2 mil lei au fost solicitați atunci cu justificări incredibile…

– taxe, avize care nu au fost prinse în proiectul inițial;

– salariile Unitătii de Implementare a Proiectului care nu au fost acoperite in întregime din Contractul de Finanțare;

– alte cheltuieli neeligibile care sigur sub forma de corecții, prin prelungirea termenelor contractuale de către constructori, fapt neacceptat de Comisia Europeană.

Astăzi în 2018 în urma investițiilor cerute de Răducu Filipescu constatăm o pierdere de cca, 53% din rețeaua de apă, și vedem cu ochiul liber că investițiile solicitate atunci au fost un real eșec. Nimeni nu vrea să își asume răspunderea cheltuirii celor 5,2 milioane RON. Provoc autoritățile locale să justifice comunității modul în care au fost cheltuiți banii publici.

În 2015 prețul apei era de 3.02 lei/metru cub, iar până în prezent prețul a crescut cu 25% Unde se regăsesc performanțele pentru reabilitarea rețelei de apă, în primele de sute de milioane de lei acordate conducerii Ecoaqua?

Taxa pe apa de ploaie…solicitată de Cezar Neagu ca să fie încasată de la cetățeni de către…ADI Ecoaqua

Cele mai uluitoare solicitări făcute atunci în 2015 le-a avut Cezar Neagu: el a cerut majorarea cotei de capital social a acționarilor. ”Este mare nevoie de o infuzie de capital pentru niște achiziții…  pentru sistemul GIS unde lipsesc niște echipamente pe care nu le putem procura”…spunea atunci Neagu. Tot el a cerut ca ” Primăriile sa perceapă o taxă pentru apa pluvială apa pentru a carei preluare Asociaţia de Dezvoltare Ecoaqua sa poata încasa un tarif”..”tariful pe apa de ploaie spunea Neagu, pentru că peste tot se taxeaza apa pluvială”. Tot Domnia Sa a cerut ca ”Ecoaqua să primească lucrări din partea primăriilor asociate”. O formă de concurență neloială spuneau la vremea respectivă unii consilieri, la adresa firmelor autorizate defavorizate…Ce lucrări au dat primăriile  pentru prosperitatea Ecoaqua vom afla. Dar cum rămâne cu prosperitatea a cetățenilor? Cum se bucură aceștia de reabilitarea unei rețele…prin creșterea prețurilor?