Daniel Drăgulin declară că se ocupă de 2 ori/ zi de…revista presei. Deși lumea spune că ar fi mai bine să se ocupe de administrație

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Daniel Drăgulin declară că se ocupă de 2 ori/ zi de…revista presei. Deși lumea spune că ar fi mai bine să se ocupe de administrație

La Conferința de presă din data de 25 aug 2017 primarul mun Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin nemulțumit de întrebările ce i se pun care vizau starea dezastruoasă a administrației publice locale, în mod concret starea drumurilor, neridicarea gunoaielor, etc. …și-a permis să catalogheze pe un jurnalist prezent cu titulatura de jurnalist roșu. Pe jurnalista Elena Mitache de la jurnalul Ediția de Călărași a atenționat-o să aibe grijă ce să scrie  fiul ei, ofițer de presă la echipa locală de fotbal…că ”nu își face treaba” (link).

Primarul mun Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, continuă să încalce legea cu alt atac împotriva presei pe pagina personală de facebook:

Aflăm din textul de mai sus că primarul se ocupă de revista presei deși legea 215/2001 republicată îl obligă să se ocupe de administrație. Adică de starea drumurilor și prestările de servicii printre altele…Pentru probleme de presă Primăria are/ar trebui să aibe purtător de cuvânt, și nu pe primar. Asta pentru că acest comportament este nelegal, el încălcând legistația română și U.E.

Astfel…DECIZIA nr.248 din 1 iulie 2004 privind protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine…prevede

Art. 1. – (1) Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie şi libertatea de a primi sau de a comunica informaţii ori idei, fără amestecul autorităţilor publice şi fără a ţine seama de frontiere.

Art 4 (2) Dreptul la propria imagine nu trebuie să împiedice aflarea adevărului în probleme de interes public justificat.Găsiți textul legislativ pe http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text…

Mai mult, Curtea Europeană a Drepturilor Omului apreciază că libertatea de exprimare include „nu numai informațiile și ideile primite favorabil sau cu indiferență de opinia publică ori considerate inofensive, dar și pe acelea care ofensează, șochează sau deranjează. Acestea sunt cerințele pluralismului, toleranței și spiritului deschis, fără de care nu există societate democratică”.

P.S. Vizavi de aprecierile făcute de un coleg jurnalist față de așa zisele nulități din Învătămăntul local la care face referință dl primar, așteptăm pe linia acestei situații anormale de imixtiune a autorităților publice în presă… să se pronunțe și asupra anchetelor jurnalistice privind viața sexuală, intimă, privată a unor cadre didactice în așa zisul prim jurnal de investigații local…căruia nu trebuie să-i pronunțăm numele (nu merită). Sau acele cadre didactice au altă orientare politică decât cei a căror onoare se chinuie să o spele primarul pe facebook ?

Ce spuneți? Cum? Se tinde către cenzura presei? Trebuie să scriem doar ce convine conducerii de partid/unor autorități locale?