Cortul spoitoresc din Piața Mare, o soluție SMART a administrației Drăgulin a fost distrus de natură. Iată minunea…

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Cortul spoitoresc din Piața Mare, o soluție SMART a administrației Drăgulin a fost distrus de natură. Iată minunea…

 

Dacă prin prăbușirea cortului mureau oameni, cine răspundea? Cine a avizat ISU amplasarea acestuia? Ce spuneți domn’ primar?

Cortul spoitoresc, mare realizare a administrației Piețelor instalat aici ca soluție provizorie până vin alegerile și încep alte promisiuni nu a rezistat greutății zăpezii depusă pe el și vântului puternic care viscolea zăpada. Pe cort Primăria Călărași a risipit vreo 250 milioane de lei vechi. Pânza a fost sfâșiată iar fiarele care îl susțineau au fost contorsionate. Ca să nu fie impresionați cetățenii de risipa de bani și condițiile mizerabile de comerț create în Hala Pieței Mari cortul și ce a mai rămas din el au fost imediat strânse. Nimic nu se va mai pune în locul lui pentru că nu sunt bani. Comercianții sunt nevoiți să vândă în aer liber, în viscol, lapoviță sau alte condiții neprielnice – fapt pentru care s-au retras. Piața Mare nu mai există, imaginile arată ce a mai rămas aici…

Comercianții din Piața Mare Călărași sunt obligați să își întrerupă activitatea până la reconstruirea Pieței Centrale Agroalimentare demolate de Administrația condusă de Daniel Drăgulin. Numai că pentru reconstruire nu sunt bani. Aceștia nu se pot obține nici prin împrumut bancar pentru că O.G.11/2018 interzice.  Primăria Călărași ar fi putut solicita în anul 2018 contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 500.000,00 mii lei pentru perioada 2018-2019. Doar că aceste împrumuturi nu se pot acorda pentru construirea de piețe ci pentru  pentru finanțarea de investiții publice locale în următoarele domenii:  sănătate;  educație;  apă-canalizare;  energie termică, electrică: iluminat public;  infrastructură de transport;  salubrizare;  cultură;  sport și tineret; locuințe.

 

Primăria Călărași s-a grăbit să demoleze Piața Mare din motive necunoscute. Comercianții susțin și acum că s-a pregătit terenul pentru întreprinzători cu bani care pot acorda comisioane generoase ce pot fi folosite electoral de doritori. Numele Carrefour și ale altor supermarketuri flutură în discuțiile comercianților și acum după ce Primăria a dorit să le înstrăineze terenul pieței Mari. Promisiunile electorale vor continua. Oamenilor li se va promite ca și îânî acum că vor avea o Piață Centrală Agroalimentară modernă, etc. Planșe, scheme și schițe le vor fi fluturate în nas consilierilor care vor ridica ca de obicei mâna. Vizavi de toate acestea rămânem noi, oamenii păcăliți, înșelați, umiliți. Pânăcând?