Consilierul Buzea continuă…Soluții pentru Călărași

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Consilierul Buzea continuă…Soluții pentru Călărași

Buzea Romeo, unul dintre consilierii preocupați de soarta orașului nostru arată că în acest an banii la bugetul local vor fi puțini. De aceea el s-a întâlnit cu actualul și fostul primar, cu viceprimarii pentru a stabili priorități de urmat. Una dintre ele este asanarea Jirlăului și realizarea unei zone turistice către celebrul lac Căcâna. Identificarea terenurilor existente și acordate la oameni pe 10 ani, pentru realizarea de locuințe conforme cu proiectele Primăriei, realizarea unei infrastructuri. Arată că primarul Drăgulin va da curând, în această lună cheile la locuințele sociale celor care le-au obținut. Se lucrează la o soluție pentru transportul local printr-un proiect de contract, discutat cu toți cei interesați, cu Consiliul și specialiștii de la transporturi.

Buna fucționare a Spitalului județean trebuie să fie și o preocupare a Consiliului local arată Buzea, indicând textul din legea 215 prin care Art. 36. – (1) Consiliul local are initiativa si hotaraste, in conditiile legii, in toate problemele de interes local, cu exceptia celor care sunt date prin lege in competenta altor autoritati ale administratiei publice locale sau centrale. Buzea arată că legea trebuie respectată  și că ea spune cum Consiliul local  are  atributii privind gestionarea serviciilor furnizate catre cetateni printre care și sănătatea. Consiliul județean trebuie să concure cu municipalitatea pentru aceste servicii publice chiar dacă spitalul este în administrarea județului.

Un alt proiect al consilierului se referă la acordarea de burse copiilor săraci, care sunt genii ale comunității, olimpici, etc.

Detalii în VIDEO