Ziua Marinei Române la Călărași. VIDEO

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ziua Marinei Române la Călărași. VIDEO

Protopopiatul Călărași a organizat și în acest an cu dăruire și profesionalism slujba religioasă cu ocazia Adormirii Maicii Domnului  prin prezența unui sobor de preoți conduși de către PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena (Volna) la ora 08.00. După terminarea slujbei religioase soborul de preoți s-a deplasat, la ora 10.00, la Crucea Marinarilor din Parcul Central, unde a oficiat o slujbă de pomenire și s-au depus coroane de flori. Printre oficiali s-a remarcat prezența viceprimarilor Viorel Ivanciu și Dragoș Coman dar și a unor membri ai org. tineret PNL ca Tunsu Adrian. Nu a putut lipsi administratorul public Valentin Deculescu și vicepreședintele CJ Marian Dinulescu. Nu a fost mare aglomerație la slujba de pomenire, lumea preferând cârnații, fripturile și micii oferiți de celebrul Ilie Măgăreață pe terasa parcului central.

 

Unii politicieni locali s-au revăzut și au avut ocazia de a ține împreună de coliva marinarilor români dispăruți sau jertfiți pentru patrie în timp ce mai marii bisericii citeau veșnica pomenire a acestora. A avut loc o depunere de coroane din partea unor Instituții locale și a unui partid politic. Dacă anii trecuți era mare înghesuială a partidelor locale tradiționale de a jeli memoria eroilor marinari și de a depune coroane, anul acesta doar partidul PRO România a depus o coroană de flori, cu o delegație condusă de Răzvan Meseșeanu.

Activitățile au continuat în Parcul Central cu un program artistic oferit de ansamblurile participante la Festivalul Internațional de Folclor ”Hora Mare” organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași. Între orele 11.30 și 13.00 s-au desfășurat activități specifice, după cum urmează:
• parada navelor;

• desene pe asfalt;
• atelier de pictură pentru copii;
• concurs de bărci cu rame;

• concurs ambarcațiuni caiac-canoe și canotaj;
• concurs de înot;

• concurs de prinderea rațelor

Jocurile distractive pentru adulți și copii au luat locul tradițiilor de rpitul miresei, mersul pe școndru și altele. Acestea au fost atent gîndite de organizatorul evenimentului Primăria Călărași între orele 16.00 și 18.00, pe Plaja Mare și Plaja Podul 4, locații unde distracția și voia bună au declarat că vor fi principalele ingrediente.