Ziua Libertății Presei și…politicienii călărășeni

5 zile ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ziua Libertății Presei și…politicienii călărășeni

Ziua mondială a Libertății presei a trecut peste călărășeni la fel ca ziua de 1 aprilie. Politicienii locali din Călărași nu s-au înghesuit să vorbească despre semnificația zilei. Vasile Iliuță a prezentat libertatea presei printr-o fotografie cu jurnalistul reprezentativ arătând că probabil doar acesta este un jurnalist care informează corect și merită toată aprecierea celor care vor ca oamenii să cunoască fapte, acțiuni și evenimente. 

 

De ziua Ziua Libertății Presei, Iliuță a transmis gândurile lui bune ziariștilor călărășeni. Pare de necrezut dar din formularea sa rezultă că s-a adresat și celor care îl criticau zilnic ori îl hăituiau prin urmăriri pe drumurile publice peste tot pe  unde îl purta viața pe om: pe la Spital, pe la Parchet sau Poliție, după chefuri  & alte distracții. Domnul președinte s-a adresat cu ocazia libertăți presei și multor ziariști independenți care au obținut locuințe ANL prin generozitatea unor primari, prin repartiții despre care lumea vorbește. S-a adresat implicit și celor care l-au înjurat ieri ca să îl pupe azi. Doar asta înseamnă libertate! Asta înseamnă să fii liber de stăpân,  după ce acesta pleacă dintre cei vii ori nu mai câștigă alegerile…

 

Trecând peste formularea președintelui Iliuță, senatorul Cionoiu a folosit o altă abordare dar  lângă fotografia personală. El a descris corect libertatea presei ca  fiind fundamentul oricărei societăți democratice, care poate evolua numai dacă cetățenii săi au acces la informații reale, la relatări concrete, obiective. Cionoiu a arătat că  democrație veritabilă nu poate exista fără  o presă liberă și a felicitat pe toți jurnaliștii care înțeleg să-și facă treaba cu profesionalism, integritate și responsabilitate.

Marius Dulce, președintele org. mun. Călărași a PSD a prezentat și el Ziua libertății presei alături de același jurnalist îndrăgit de președintele Iliuță. Este vorba un jurnalist liber, plin de calități profesionale care acum 8 luni lăuda în campania electorală pe contracandidații PSD. Libertatea, și câștigarea alegerilor de către PSD a făcut ca Dulce să aprecieze acum pe toți jurnaliștii din opoziție. Pentru că el apreciază presa liberă. Dulce a vorbit despre jurnaliștii care-și fac meseria cu mult curaj, demnitate, onestitate, onoare, pasiune ca să ajungă la adevăr. Domnul primar  a cerut prețuirea a astfel de jurnaliști garantându-le libertatea de exprimare…Sperăm să nu se răzgândească!

În afară de cei 3 politicieni PSD nici un alt politician local nu a vorbit pe pagina sa, acolo unde dorește a fi prezentat zilnic de jurnaliști…  Este probabil ceea ce gândesc aceștia despre libertățile prevăzute în Constituție ori legislația internațională. Este greu să înțelegi astfel de comportament și de aceea  mă oblig să-i ajut pe aceștia să înțeleagă rolul și locul jurnalistului. Merită!