Ziua Eroilor la Călărași. VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ziua Eroilor la Călărași. VIDEO

În Biserica Ortodoxă Română, sărbătoarea Înălţării Domnului este ziua de pomenire a eroilor neamului românesc, ostaşii şi luptătorii din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român. Astăzi 17.05.2018 la Cimitirul Eroilor aflat în Cimitirul Central din mun. Călărași, s-a desfășurat un eveniment prilejuit de manifestare. Cu mult înainte de începerea evenimentului membri ai Asociației Naționale Cultul Eroilor- Regina Maria – Filiala Călărași, s-a organizat și a așteptat în formație începerea evenimentului. Asociația numeră sute de membri, și este formată de personalități călărășene, cadre militare în rezervă sau retragere, veterani, călărășeni de onoare, personalități din viața județului nostru.

Inaugurarea a debutat cu raportul dat de șeful garnizoanei Călărași dlui prefect Iacob George – reprezentant al Guvernului în județul Călărași. S-a intonat Imnul de Stat. După oficierea unei slujbe religioase s-a efetuat veșnica pomenire.

La eveniment au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Primăriei mun. Călărași, principalelor Instituții publice locale și principalelor partide politice, parlamentari locali și consilieri. Mulți călărășeni au asistat la manifestare și au cinstit cum se cuvine Ziua Eroilor. Un discurs emoționant a avut prefectul George Iacob, care a vorbit despre însemnătatea evenimentului.

Asociația Națională Cultul Eroilor – Regina Maria – Filiala Călărași a acordat diplome mai multor personalități locale care s-a înscris și au concurat la manifestări locale care cinstesc memoria veteranilor și eroilor noștri: George Iacob, Vasile Iliuță, Daniel Ștefan Drăgulin, Nicolae Dragu, Aurelian Coman, Tudor Costache, Iorga Marian, Nițu Lucian, Păduraru Adrian Iulian, Marcu Ionel, Diaconescu Ion, Lazăr Romeo, Budu Ionel, Puișor Iulian, Georgescu Valeriu, Caraion Constantin, Moise Gheorghe, Voinea Gheorghe.

O grupă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași a executat 3 salve cu armamentul din dotare, după care la monumentul Eroilor a avut loc depunerea de coroane din partea Instituțiilor participante și a principalelor formațiuni politice prezente.