Ziua Educației la Inspectoratul Școlar Călărași. VIDEO

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ziua Educației la Inspectoratul Școlar Călărași. VIDEO

Ziua de astăzi 5 octombrie, a fost desemnată la 5 octombrie de către UNESCO pentru a marca semnarea, în 1966, a ”Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor” (1966) și ”Recomandarea privind învățământul superior” (1997), principalele documente de referință privind cadrele didactice la nivel internațional.

Ziua Educației sărbătorită astăzi la Inspectoratul Școlar Județean Călărași, reia principiile fundamentale ale Recomandării adoptate în urmă cu 51 de ani, punând totodată în evidență necesitatea de a acorda susținere profesorilor, în acord cu obiectivele dezvoltării durabile ale Agendei 2030 a ONU prin”asigurarea accesului la o educație de calitate pentru toți, în mod egal, precum și promovarea posibilităților de învățare pe tot parcursul vieții”.

Cadrul de acțiune Educație 2030 subliniază faptul că profesorii sunt indispensabili unei educații echitabile și de calitate, astfel încât aceștia “trebuie să fie recrutați și remunerați în mod adecvat, să fie motivați, să beneficieze de o formare profesională satisfăcătoare, să fie susținuți și dotați cu resurse suficiente”.

Secretarul de Stat Pandea Ciprian, președinte al PSD Călărași dar și invitații au vorbit despre  creșterea substanțială a numărului de cadre didactice calificate, dar mai ales de motivarea acestora, prin valorizarea muncii lor. S-a vorbit despre  rolul profesorilor și al celorlalte categorii de personal din educație este vital pentru reconstrucția socială, economică și intelectuală a fiecărei țări.

Prefectul Județului George Iacob a apreciat la rândul său însemnătatea evenimentului de astăzi, arătând că el cunoaște problemele cadrelor didactice, solicitările acestora de la pichetările Prefecturii și este preocupat să fie rezolvate.

Președintele org. mun. Călărași a PSD a arătat că partidul său a susținut și promovat performanța în Educație. El a vorbit despre rolul dascălilor în progresul societății de mâine.

La sfărșit trebuie remarcat buna desfășurare a evenimentului prin Camelia Croitoru, consilier local PNL, un om de suflet al Învățămăntului călărășean, care an de an este preocupată de lucrurile bune pentru educație a elevilor călărășeni dar și condiții mai bune în Instituțiile de Învățământ. Chiar dacă locația a fost supraaglomerată, evenimentul a fost un succes, ce trebuie aplaudat.