”Ziaristul” de la AccidentPress a scăpat cu viață după ce a dărâmat cu mașina de serviciu un arbore. VIDEO

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru ”Ziaristul” de la AccidentPress a scăpat cu viață după ce a dărâmat cu mașina de serviciu un arbore. VIDEO

Oare cum a pătruns mașina pe contrasens în bordură? Ce viteză avea ca să scoată din rădăcină copacul plantat acum 30 de ani?

Copacul a fost scos din rădăcini. El nu era putred…

Călărășean: Doar o minune a făcut ca să nu existe victime în rândul cetățenilor. Cine a eliberat permis de conducere unor astfel de indivizi?

S-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă 06/ 07 ianuarie, orele 22 în timpul unei acțiuni a Poliției municipale. Era o tradiție ca acțiunile să fie însoțite sau urmărite de persoanele în cauză, pretinși jurnaliști. Toate postările de pe rețelele sociale, comentariile au fost șterse. Oare de ce? Ce este de ascuns?

Tocmai vorbisem cu o zi înainte cu 3 tineri simpatici din presă cu rugămintea de a nu prezenta accidente, suferința victimelor. Presă înseamnă să prezinți cauzele care au influențat producerea unui accident și nu fapte cu violență, oamenii care plâng sau se zvârcolesc. Asta se învață de regulă în facultăți cu profil de comunicare, relații publice, jurnalism și nu la un liceu agricol. Presă nu înseamnă a urmări autospecialele Poliției în timpul misiunilor, să filmezi percheziții, reconstituiri, urmăriri, audieri. Activitățile acestea le fac polițiștii.

Filmare primită de la o sursă de presă din poliție

 

Este adevărat că pentru a fi polițist este greu. Trebuie în primul rând bacalaureat. Apoi trebuie teste sportive, psihologice, teste scrise și … să urmezi o școală. Alte examene. Polițiștii trebuie lăsați să își facă meseria, nu trebuie hărțuiți, urmăriți,filmați, filați. Munca lor le-o prezintă purtătorii de cuvânt, oameni cu această expertiză din instituții. Au calificarea necesară. Și ziariștii trebuie să aibă calificarea necesară atunci când fac analiza unor accidente. Adică trebuie măcar să posede permis de conducere…

Proprietarul mașinii este un bărbat de cca 70 de ani care nu poate conduce autovehicule. Autoturismul a fost încredințat probabil firmei fiului prin comodat. Acesta folosește diferite persoane pentru a-l conduce în ”activități de presă”- neavând nici el permis. În noaptea respectivă nu ar fi fost în autoturism.

Tactici: Ca să nu se vadă numărul de înmatriculare a fost ridicat portbagajul

În urma coliziunii autoturismul ”de presă” a fost distrus total

Polițiștii încearcă să afle cum s-a pătruns pe contrasens, din moment ce sensul normal de mers era circulabil / video surse

Cetățeni îngrijorați de pătrunderea pe contrasens și urmări

Comunicat IPJ Călărași

IPJ Călărași a arătat că un tânăr de 22 ani a intrat cu autoturismul în bordură după care a ricoșat în copac. Totul pentru că tânărul…nu s-a asigurat corespunzător. Nu s-a făcut referire dacă s-a pătruns pe contrasens, viteză, neadaptare la condițiile de mers ori alte cauze care au cauzat producerea evenimentului. Conducătorul auto a fost testat cu DrugTest și alcool, rezultatul fiind negativ. 

 VIDEO

Ce indică sursele de presă…

În seara respectivă se presta… muncă de presă, probabil în legătură cu o acțiune a poliției în derulare. Angajații ziaristului au fost mulți prieteni, părăsiți în timp de acesta. Chestii &socoteli…Societatea care folosește autoturismul ar fi încadrat cu drept de autor sau carte de muncă persoane cu alte specializări în afară de presă. Frizer, ospătar / nu contează pentru proprietarul de site-uri cine reprezenta presa sau ce pregătire trebuie să aibă un ziarist.

Să fie știri. Cele mai bune știri –  în viziunea unora  – le scriu astăzi frizerii, ospătarii sau persoane cu 1,30 la bacalaureat. Subiectele abordate sunt normale pregătirii: mașini răsturnate, oameni care plâng, victime duse la ambulanțe, sânge și spaimă. Asta cică ar fi presă profesionistă. Numai că în noaptea respectivă mașina tatălui ziaristului ( proprietar de site-uri) ar fi pătruns pe contrasensul  pe str. București. A urmat o coliziune tare dură cu copacul . Polițiștii nu au putut estima viteza. S-a aproximat peste 100 km./ oră de către martori. Mașina a fost urcată pe o platformă cu direcția și motorul cu serie dubioasă distruse total. Nu a scăpat nimic de la caroserie. Toate acestea în noaptea de Bobotează spre Sf. Ion. Pentru că Dumnezeu mai dă o șansă unora. Să fie corecți și să nu umilească pe oameni. Să nu îi batjocorească. Să nu profite pe nedrept de ei. Doamne ajută!

Notă. Îmi pare rău că cetățenii care au filmat au râs de presă și de  jurnalistul în cauză, de publicația sa / de aceea nu-i dau numele – poate va înțelege măcar acum psihologia victimei ( se învață în Școlile de Poliție). Oare de ce au râs cetățenii?