Vremea bună împiedică Primăria Călărași să cârpească cu asfalt străzile…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Vremea bună împiedică Primăria Călărași să cârpească cu asfalt străzile…

Starea jalnică a străzilor din minunatul municipiu Călărași a devenit subiect de discuție național. Carele de reportaj sosite în Călărași pentru a filma meciurile desfășurate de echipa AHC Dunărea Călărași au fost și ele serios zdruncinate pe străzile călărășene. Sunt 2 întrebări  puse de reporterii Digi, ProTv, Antena. Unde mâncăm și noi, pentru că în orașul vostru se servește masa numai la parastasuri…Și a doua întrebare…Pe unde să circulăm ca să evităm gropile de pe străzile voastre/ Cum ieșim mai repede din oraș? 

Acum 2 săptămâni grupul de consilieri locali ai PSD s-au arătat revoltați de starea jalnică a străzilor, unde se rup efectiv mașinile celor ceplătesc taxe și impozite auto. Consilierul Marius Dulce a dat exemplul străzii Republicii dar mai ales al str Locomotivei, arătând că în oraș gropile se astupă cu piatră spartă…Primarul i-a promis atunci consilierului că stația de asfalt a Primăriei va fi pusă în funcțiune și se vor începe reparațiile asfaltice, adică peticirea străzilor.

Deși starea vremii a fost foarte bună cu temperaturi de peste 15 grade Celsius, prin municipiul minunat nu au apărut cele 2 echipe cu meseriași de la Serviciul Pavaje din subordinea Primăriei. Gropile de neevitat nu pot obliga pe conducătorii auto să păstreze sensul de mers. Din contră. Asistăm la slalom pe toate străzile din municipiu. Dacă nu este groapă, atunci este canalizare ridicată sau groapa unei canalizări, vreun capac furat. Poliția rutieră pare că asistă la această stare de fapt fără a lua măsuri și a sancționa pe administratorul drumurilor. Aflăm că anul trecut și până în prezent au aplicat doar o sancțiune contravențională privind…semnalizarea rutieră. Apa intră în case și curți la propriu pe strada Locomotivei dar și alte multe străzi, iar Primăria mulțumește pentru mesaje celor ce reclamă neregulile din municipiu…

Vizavi de situația relatată, lumea spune că Primăria Călărași nu are bani pentru a începe Marea Asfaltare promisă. CEC Bank singura care ar fi promis finanțare cu 42 mil. lei pt asfaltarea str. Grivița și prin unele cartiere s-a răzgândit. Se spune că din cauza gradului mare de îndatorare pe care Primăria l-a înregistrat la sfărșitul anului trecut, prin neplata unor servicii dar și pentru că aceasta mai are credite de 25 mil. sau prin Trezorerie. Așadar așteptăm. Cât?