Viorica Dăncilă, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici au participat la slujba Adormirii Maicii Domnului, la Putna

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Viorica Dăncilă, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici au participat la slujba Adormirii Maicii Domnului, la Putna

Viorica Dăncilă: Oameni extraordinari și momente încărcate de emoție astăzi, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Sute de români s-au adunat pentru rugăciune la Mănăstirea Putna, superb lăcaș al spiritualității bucovinene care, prin activitățile de zi cu zi, reafirmă importanța păstrării legăturii între educație, credință și cultură. Patrimoniul cultural și spiritual românesc își realizează menirea atunci când este pus în valoare, atunci când este continuat, atunci când este îmbogățit și dus mai departe pentru generațiile viitoare.

Copiii sunt sufletul fiecărei comunități. Sunt cei pentru care muncim, cei cărora le purtăm grija în fiecare zi, cei cărora le vom lăsa România moștenire. Îmi doresc să le lăsăm o țară demnă, prosperă și unită, una căreia să îi spună cu dragoste și mândrie “acasă”. Vom continua să muncim, împreună, pentru România de mâine și pentru generațiile care vin!

Mihai Fifor: Am participat astăzi la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, hramul mănăstirii Putna, alături de mii de credincioși veniți la rugăciune. A fost un moment încărcat de emoție în acest sfânt lăcaș, mănăstirea Putna, centru cultural care ține vie flacăra spiritualității bucovinene și aduce oamenii împreună întru credință. Astfel de manifestări contribuie substanțial la dezvoltarea și punerea în valoare a patrimoniului istoric, cultural și spiritual românesc.

Mihai Fifor: Astăzi sărbătorim Ziua Marinei Romane, în aceeași zi cu prăznuirea Adormirii Sfintei Fecioare Maria, ocrotitoarea tuturor marinarilor. Este un moment în care onorăm curajul marinarilor care poartă drapelul României pe mările și oceanele lumii și prilej de rememorare, cu pioșenie și respect, a devotamentului și sacrificiului săvârșit de luptătorii marinari pentru și în numele Patriei. Mulțumesc tuturor marinarilor din cadrul politiei de frontiera pentru modul exemplar în care își îndeplinesc misiunile şi le urez multă sănătate, putere de muncă, satisfacţii profesionale şi personale alături de cei dragi.

La multi ani si Bun cart înainte!

Eugen Teodorovici: Este o bucurie să mă aflu pe frumoasele meleagurile bucovinene în această zi cu o mare însemnătate pentru religia creștină. Este o binecuvântare să ascult sunetul divin al clopotelor de la Mânăstirea Putna – un reper al credinței, culturii și istoriei noastre – alături de oameni buni și frumoși care au venit aici, cu sufletul deschis, pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Vă doresc tuturor – sărbătoriți, credincioși, pelerini – să aveți parte de bunătatea și grija călăuzitoare a Sfintei Fecioare Maria!

Un gând bun și cer senin tuturor celor care slujiți cu onoare Marina Română!