Viorica Dăncilă asigură operativitatea guvernului și stabilitatea țării. Iată cum…

5 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Viorica Dăncilă asigură operativitatea guvernului și stabilitatea țării. Iată cum…

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Viorica Dăncilă, a anunţat,  că săptămâna viitoare va cere în Parlament votul de încredere pentru Guvern. Ea a declarat că nu îi este teamă de un vot negativ în legislativ: “Am vorbit despre situaţia Guvernului la acest moment şi am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de nenumărate ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlamentul României, vom discuta cu partidele politice astfel încât să obţinem votul de încredere”, a afirmat Dăncilă.

 

Viorica Dăncilă: Când am venit în fața românilor și am spus că sunt singurul candidat dispus să își asume guvernarea acestei țări, când am venit și am promis oamenilor că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a asigura stabilitate guvernamentală și respectarea drepturilor tuturor, mi-am asumat să lupt, să găsesc soluții, să continui în ciuda tuturor piedicilor pe care le pun cei ce sunt candidați înainte de a fi oameni de stat.

Astăzi am adoptat o hotărâre de Guvern prin care am transferat de la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul către Secretariatul General al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii ordonanțelor de urgență, în sensul motivării situației excepționale, așa cum cere legea. Pentru că este corect, este legal și firesc ca instituțiile să funcționeze și oamenii să nu aibă de suferit din cauza jocurilor politice ale președintelui, indiferent de cum alege să sacrifice și să nedreptățească românii pentru propria “ambiție prezidențială. Este simplu: dacă domnul Iohannis nu poate sau nu vrea să respecte românii și drepturile lor, eu pot și vreau. Am această situație sub control și voi face în continuare tot posibilul să asigur operativitatea Guvernului și stabilitatea țării”.

Deocamdată nu s-a stabilit dacă Guvernul va merge pe varianta restructurării sau pe cea a remanierii, dar că în varianta în care se va opta pentru restructurare, noua formulă a guvernului ar urma să aibă 19 ministere plus funcţia de prim-ministru.

Viorica Dăncilă și un grup de juriști vor decide care este cea mai bună soluţie, aceasta declarînd că până miercurea viitoare va fi luată o hotărâre în Comitetul Executiv Naţional al PSD: “Vom discuta cu celelalte partide, este normal să avem negocieri cu toate partidele, mai puţin Pro România”, a adăugat liderul PSD.

Dăncilă a spus că exclude  cooptarea Pro România la guvernare, dar se bucură dacă parlamentarii acestei formațiuni vor susține stabilitatea țării: “De fapt a fost dat un vot în Comitetul Executiv Naţional conform căruia Pro România nu trebuie să intre la guvernare.  Ne bucurăm dacă parlamentari de la Pro România susţin Guvernul. Guvernul are nevoie de stabilitate”, a subliniat premierul.

Viorica Dăncilă l-a acuzat pe Iohannis privind refuzul nejustificat a 3 portofolii: “Sunt convinsă că domnul preşedinte Klaus Iohannis a încălcat Constituţia prin faptul că a refuzat interimatele pentru cele trei portofolii, dar eu cred că trebuie să lămurim lucrurile şi avem curaj să mergem în Parlament”.

Ea a menționat că este curajoasă, nu se teme de voința populară, de parlamentari și nu s-a răzgândit în privinţa demersului de a merge în Parlament: “De fiecare dată am spus că voi merge în Parlament, nu am avansat o dată, acum avansez această dată”, a afirmat Dăncilă.