Viorel Ivanciu și Daniel Drăgulin sancționează dur pe asfaltatorii ce au efectuat lucrări de mântuială

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Viorel Ivanciu și Daniel Drăgulin sancționează dur pe asfaltatorii ce au efectuat lucrări de mântuială

Postarea pe facebook a imaginilor video cu echipa de la Serviciul pavaje și spații verzi care asfaltau pe 11 decembrie, aruncând materialul asfaltic încins peste bălțile de apă de pe strada Borcea a revoltat pe primarul Daniel Drăgulin. Mai avea informații despre astfel de lucrări de mântuială primite de la o parte a presei, și s-a convins că presa și cetățenii nu scriu tendențios, ci pentru a se remedia aspectele negative semnalate.

Conducerea Serviciului Pavaje Spații Verzi din subordinea Primăriei mun. Călărași a propus sancțiuni,  viceprimarul Viorel Ivanciu le-a suplimentat și a solicitat primarului Daniel Drăgulin luarea următoarelor măsuri, astfel:

-sancționarea cu diminuarea salariului cu 10% pe două luni a întregii echipe

-recuperarea contravalorii materialului utilizat pentru realizarea plombei respective (lucrare desfășurată pe o suprafață de 3,5 mp)

video Călărași Press/ Călărași News

Măsurile de sancționare suplimentare, solicitate de viceprimarul  Viorel Ivanciu sunt:

– ziua de 11.12.2017 să nu fie pontată pentru membrii echipei de asfaltare

-sancțiunea cu diminuarea salariului cu 10% să fie pe trei luni

-mutarea membrilor echipei pentru a desfășura un alt tip de activitate în cadrul SPPSV

-avertisment scris pentru directorul general adjunct al SPPSV, Constantin Moldoveanu

-realizarea de instruiri profesionale pe specificul activităților desfășurate de salariații SPPSV.

Un pas următor este și acela al intensificării comunicării cu cetățenii, al controalelor inopinate desfășurate de conducerea Primăriei, acolo unde salariații din subordine sau firmele execută lucrări pentru municipalitate, explică viceprimarul Viorel Ivanciu. Nu putem tolera risipa de bani publici pe materiale cu care se efectuează lucrări de mântuială, și am stabilit măsuri ferme, descurajatoare pentru a se mai repeta astfel de fapte – a spus Viorel Ivanciu.

Sancțiunile vor avea efect scontat, și vor produce responsabilitate, grijă și profesionalism. Fiecare la locul unde ne desfășuram activitatea...

a adăugat viceprimarul, insistînd asupra faptului că acesta a fost un caz izolat și nu caracterizează munca celor 2 echipe de la Serviciul de pavaje. Discuțiile cu viceprimarul Ivanciu au arătat că fondul pe care se produc astfel de lucrări este generat de volumul foarte mare de lucrări unde trebuie acționat. S-a dat exemplul reparațiilor ce trebuiesc efectuate după CL8 dar mai ales asupra locațiilor unde Ecoaqua acționează, respectiv 4-5 avarii/zi. Încă una din problemele Primăriei este deficitul de personal, cu 2 echipe de muncitori nu se poate realiza decât o cârpire acolo unde este urgent. Viceprimarul are cîteva soluții în atenție printre care și externalizarea serviciilor, către firme de specialitate. El a mulțumit presei și cetățenilor pentru informările oportune și speră la o colaborare viitoare, pentru a se realiza lucruri bune în municipiu.