Viorel Ivanciu: Încercăm să organizăm Sărbătoarea cailor de Bobotează. Ne ajută dl. președinte, dl.prefect și dl Iulian Iacomi

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Viorel Ivanciu: Încercăm să organizăm Sărbătoarea cailor de Bobotează. Ne ajută dl. președinte, dl.prefect și dl Iulian Iacomi

Urmarea a articolui nostru de presă prin care anunțam că Primăria mun. Călărași nu va mai organiza Sărbătoarea Cailor de Bobotează în un.Călărași, importanți factori de răspundere s-au mobilizat pentru a se organiza corect și respecta această tradiție locală. Președintele Consiliului Județean Vasile Iliuță, dl. prefect George Iacob și președintele PSD Călărași Iulian Iacomi au cerut Primăriei Călărași să respecte tradițiile locale, obiceiurile locale ce constau în Boboteaza cailor, prin concursurile cu caii, atelajele, etc. S-a cerut asigurarea unei locații bunei desfășurări a concursurilor cu caii. La luarea măsurilor tehnico-organizatorice concură viceprimarul Viorel Ivanciu, aflat la comanda Primăriei prin plecarea primarului Drăgulin în concediu.

Viorel Ivanciu: Ne străduim să facem lucruri bune și să reparăm deficiențele privind organizarea acestei zi de mare importanță pentru comunitatea noastră. Totul depinde de câteva avize pe care astăzi vineri 4 ianuarie încerc să le obțin, dar și de luarea unor măsuri tehnice, locație, etc.

Vasile Iliuță: Trebuie să organizăm cu respect sărbătorile locale și să le cinstim ca atare, doar cu acestea am rămas. Voi sprijini personal atât eu, cât și dl. prefect buna desfășurare a acestei manifestări atât în municipiu cât și celelalte localități

George Iacob: susțin orice manifestare publică din județul nostru dar cu respectarea legislației în vigoare. Sărbătorille locale trebuiesc foarte bine organizate, cu responsabilitate fără a se afecta siguranța și sănătatea cetățenilor, bunurile acestora.

Iulian Iacomi: organizarea sărbătorilor locale, respectarea tradițiilor și obiceiurilor noastre, ale călărășenilor nu trebuie să fie politizate. Suntem călărășeni și trebuie să cinstim acest nume dat de înaintașii noștri care au fondat capitala de județ în jurul Regimentului 5 Călărași. Este obligația noastră a tuturor să respectăm datinile așa cum trebuie, cu respectarea legii și să asigurăm cadrul corect bunei desfășurări a astfel de evenimente.

Col. Marcu Ionel: Jandarmeria asigură toate măsurile de ordine și siguranță publică la cererea îndreptățită a organizatorilor. În acest an asigurăm Sărbătoarea cailor, concursuri cu caii la Borcea și Grădiștea, pe izlaz, acolo unde nu sunt drumuri publice. Putem asigura astfel de eveniment și în municipiu în locații adecvate, cu respectarea legalității, a declarat acesta – indicând cum că activitățile cu caii se pot desfășura la Obor, sau în afara localității, cum ar fi fostul hipodrom.

Sursele de presă afirmă că singurul impediment care este în calea desfășurării activităților cu caii este de fapt acel cablu electric de forță ce alimentează patinoarul, cablu care tranzitează str Sloboziei și este aplicat pe carosabil peste care este un montat parapet ce împiedică deplasarea oricărui vehicul, atelaj hipo sau a cailor. De menționat că o Comisie special constituită pentru organizarea de spectacole, evenimente, etc. va analiza astăzi vineri 4 ianuarie orele 11 dacă în mun. Călărași poate continua tradiția Bobotezei prin concursurile cu caii. Așteptăm o altfel de comunicare din partea Primăriei Călărași, în afara unor comunicate stereotip cu programul unor astfel de manifestări.

Vom informa dacă concursurile cu caii se vor desfășura în municipiu, funcție de decizia luată astăzi.