Viorel Ivanciu: curățenia municipiului trebuie să fie responsabilitatea tuturor cetățenilor

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Viorel Ivanciu: curățenia municipiului trebuie să fie responsabilitatea tuturor cetățenilor

Viceprimarii Ivanciu Viorel  și Dragoș Coman (ambii din partea PNL) lucrează în prezent la un plan de măsuri pentru a eficientiza curățenia orașului. Nemulțumirea noastră, a conducerii Primăriei este aceea a imposibilității de a strânge rapid gunoaiele de la bordurile din unele zone pe  unde sunt staționate permanent autovehicule. Acționăm cu bune rezultate în zona unor Instituții cum ar fi Direcția de Finanțe, Palatul Justiției, Direcția Agricolă, Primărie, Prefectură… dar numai noaptea, când zona este liberă de autovehicule, arată Viorel Ivanciu. Dl. primar Drăgulin a insistat pentru folosirea Poliției locale acolo unde este cazul, pentru a se salubriza locațiile. În prezent spune viceprimarul Ivanciu toți avem o ambiție: vrem să realizăm parcări publice laterale sau intrare cu fața, acolo unde trotuarele sunt largi ori sunt zone verzi ce se pot îngusta ori reface în apropiere. Un exemplu este pe bdul Nicolae Titulescu, unde de la biserica construită pe mal și până la calea ferată vrem să realizăm parcări. Un început a fost făcut în dreptul Liceului Agricol Sandu Aldea, iar cetățenii sunt mulțumiți – se arată. Zona este foarte aglomerată, și putem îngusta și acel scuar dintre sensurile de circulație de pe bdul Titulescu. Acolo este amplasat un așa zis monument din resturi metalice din fostul Combinat Siderurgic. Nu îl vom afecta, ci vom face parcări pentru magazinele, firmele  și locatarii din zonă. Vom continua pe Titulescu până la calea ferată. Locatarii de la acele blocuri nu au unde să își parcheze autoturismele. Acolo este și o parcare de taxi. Iarna cu foarte mari eforturi putem să ridicăm zăpada, unii nu înțeleg să își mute autoturismele, intervine Dragoș Coman. Lucrăm la un proiect de hotărâre ce presupune folosirea sancțiunilor aplicate gradual și eficient de poliția locală.

Un alt aspect spune Viorel Ivanciu este acela semnalat de noul arhitect șef, dl Samoilă Laurențiu. Samoilă a cerut ca deasupra proiectelor noastre să fie omul, solicitările lui.  De aceea vrem să începem lucrări pentru realiyarea de parcări publice în 2-3 săptămâni în zona Seinu, în spate la Policlinica 2, zona Biserica Sf. Anastasia și zona blocuri K12. Vrem să realiyăm și o parcare de vreo 80 locuri lângă Sala Polivalentă, unde a fost amenajarea aceea de șantier. Strada Cornişei poate coborî către scena de spectacole din Parc Dumbrava. Am somat proprietarii de garaje să și le ridice… spune Viorel Ivanciu. Sunt terenuri proprietatea Consiliului local unde concesiunea a încetat, de aceea avem tot dreptul a cere evacuarea garajelor… Un garaj ocupă cam 2 locuri de parcare, iar unele sunt folosite ca magazii și autoturismele stau parcate pe lângă acestea. Nu putem permite asta. De aceea, dl. primar Drăgulin a propus în cadrul Proiectului de regenerare urbană, reamenajarea unor zone. Este chiar supărat de modul în care este exploatată parcarea aceea din zona Penny, unde multe garaje sunt folosite pentru depozitarea de murături, magazii, etc. . De aceea vom sistematiza zonele, acolo unde se poate, le vom asfalta, vom amplasa borduri şi reabilita şi spațiile verzi… Locurile de parcare vor fi marcate cu numere și vom continua acel proiect din  Regulamentul parcărilor, actualmente suspendat. Între ora 19 și până dimineața fiecare cetățean ar putea ca în schimbul unei chirii să beneficieze de o parcare, dar numai acolo unde se poate…Nu putem să ne aventurăm cu promisiuni pentru a face asta în tot municipiul, dar putem face paşi importanţi, acolo unde putem… Iluminat există și avem o Stație de asfalt pe care o vom folosi la maximum și în acest an. Vreau să pun la muncă cele 2 echipe a câte 8 persoane de la Serviciul de pavaje spații verzi, care se ocupă de asfaltări. Ați văzut ce fel au asfaltat între blocuri în cartierele 5 Călărași și 2 Moldoveni. Vom continua… spune viceprimarul Ivanciu.

Pe lângă realizarea acestor parcări, vom achiziționa curând un serviciu de ridicare al garajelor și autovehiculelor, spune Dragoș Coman. Dl. primar contează pe sisteme de supraveghere video existente sau ce vor fi instalate. Eu coordonez activitatea Poliției locale și vreau să fiu mai ferm. Bunul plac va înceta în municipiu. Vom inventaria fiecare metru pătrat de teren dintre  blocuri și îl vom folosi civilizat dar și la maximum. De aceea avem un Serviciu de urbanism și polițiști ori inspectori pe care trebuie să-i folosim – spune acesta. Ne bucurăm de sprijinul  tehnic al noului arhitect șef Samoilă și de proiectele acestuia. Munca noastră în echipă  și rezultatele ei vor fi pentru călărășeni, și vor respecta proiectele și standardele. Mai mult, vom consulta pe cetățeni despre utilitatea unor lucrări, pentru că ei plătesc taxe și impozite, iar acestea trebuie să fie folosite pentru binele lor, al oamenilor – adaugă Viorel Ivanciu.

Acest an este un an cu multe ambiții. Contez pe echipa mea, pe proiectele noastre. Ceea ce am văzut în alte orașe sau țări au creat o ambiție pentru mine, și veți vedea ce putem realiza pentru acest oraș – a spus la finalul conferinței de presă  de ieri 20 aprilie, primarul Daniel Drăgulin.

Vom vedea…