Vîlcelele. Școala și Primăria au organizat manifestări de Ziua României. A participat conducerea CJ. VIDEO

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Vîlcelele. Școala și Primăria au organizat manifestări de Ziua României. A participat conducerea CJ. VIDEO

26 noiembrie 2021 a fost o zi marcată cu respect față de istoria națională față de însemnătatea Zilei României. Directorul Școlii Generale Vîlcelele prof. Melania Vulpoiu împreună cu cadrele didactice și conducerea primaăriei din localitate au organizat o manifestare cultural- artistică destinată evenimentului. La acesta au participat președintele Consiliului Județean Călărași Vasile Iliuță, consilieri locali și județeni, directori din conducerea mai multor instituții de pe raza județului Călărași. 

 VIDEO

Un rol important a fost lecția deschisă de istorie prezentată tuturor dar și cuvântul preotului duhovnic al comunei care au adus omagii eroilor comunei ce s-au jertfit pentru România. Prof. Melania Vulpoiu ne-a prezentat rezultatul parteneriatului cu Muzeul de istorie Călărași cu Arhivele statului concretizate în realizarea unui volum omagial privind istoria localității dar și materiale comemorative cu fotografii ale vîlcelenilor ce s-au jertfit pentru țară. 

 VIDEO

Președintele Vasile Iliuță a fost primit de primarul localității Nelu Tatu cu pâine și sare pe holul școlii unde Iliuță a învățat carte. Participanții au fost încântați de exponatele populare, de creațiile artistice specifice zonei prezentate dar mai ales de prestația copiilor care au recitat versuri și intonat cântece petriotice și revoluționare.

 VIDEO

Vizibil marcat de reîntâlnirea cu satul natal, președintele Iliuță a mulțumit dascălilor pentru efortul pe care îl fac pentru a educa tânăra generație, un rezultat al muncii lor fiind multe personalități ale vieții politice județene pe care localitatea le-a promovat în diferite funcții politice sau administrative. Vasile Iliuță a declarat că va susține dezvoltarea localității prin proiectele ce vor urma și a mulțumit tuturor pentru plăcuta surpriză pe care a avut-o astăzi.

 VIDEO

Evenimentul s-a finalizat cu o horă mare a unirii la care au participat copiii și invitații. Trebuie subliniat meritul deosebit al primarului Tatu la dezvoltarea localității prin proiecte destinate școlii, realizarea unor terenuri sintetice, a unui loc de joacă. Vor fi reluate lucrările de reabilitare ale Căminului Cultural. Comuna Vîlcelele este o comună fruntașă în județ, care beneficiază de asfaltare, o rețea modernă de apă și canalizare – investiții care vor continua, a arătat primarul Tatu celor prezenți. El a descris rolul bisericii și al școlii în comună, descriindu-le ca fiind pilonii de bază ai comunității de aici. A subliniat totodată rolul fermierilor la dezvoltarea comunității și susținerea proiectelor sale.

 VIDEO