Vîlcelele. Primăria și conducerea școlii au asigurat deschiderea anului școlar. Iată cum…VIDEO

7 zile ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Vîlcelele. Primăria și conducerea școlii au asigurat deschiderea anului școlar. Iată cum…VIDEO

După o vacanță frumoasă și plăcută, astăzi 13 septembrie cadrele didactice și conducerea primăriei Vîlcelele au prezentat elevilor și familiilor acestora semnificația începerii anului școlar, marcat de dorința cunoașterii și a acumulării de cât mai multe cunoștințe folositoare pentru viața de zi cu zi.

 VIDEO

Momentul emoționant descoperit de elevi a fost terenul de sport sintetic acoperit și amenajările pe care primarul Nelu Tatu, împreună cu echipa sa le-a promis elevilor. 

Elevii au fost așteptați în sala de clasă cu ghiozdanele pregătite pe bănci, echipate cu rechizitele necesare. Este vorba de o sponsorizare venită din partea primarului Nelu Tatu și a fermierilor, oamenilor cu suflet mare din comună. Rolu școlii a fost descris de către prof. Melania Vulpoiu ca foarte important, de a pregăti pe tineri pentru viață. Școala curată, frumoasă a fost descrisă ca fiind înzestrată cu tot ce este necesar desfășurării unui învățământ modern, de calitate. 

Rolul părinților este și el foarte important și cadrele didactice i-a asigurat că vor răspunde exigențelor formulate de către aceștia. Pentru profesori și învățători este important a se clădi un parteneriat în care copiii au de câștigat. De aceea s-a insistat pe consolidarea relației dintre școală și familie. Aceasta este necesară pentru a răspunde provocărilor grele din viața care nu este tocmai ușoară. Melania Vulpoiu a subliniat că rostul școlii este de a da șanse egale fiecărui elev pentru ca studiile înseamnă șansa uneicariere de viitor. 

Conducerea primăriei Vîlcelele a îndemnat pe copii să învețe cu perseverență, tenacitate pentru că aici la școală sunt pregătiți pentru viață. Școala de astăzi la Vîlcelele se prezintă cu totul schimbat față de cea de acum 30 de ani. Educația este autentică și se bazează pe democrație, libertate, toleranță și respect față de oameni. Eforturile comunitîții de aici pentru învățîmântul modern oferit  se va reîntoarce peste ani în comunitate, iar tinerii vor confirma valorile clădite aici la Floroaica și Vîlcelele, reconfirmând speranța și încrederea familiilor.

Și preotul din localitate a participat la eveniment, binecuvântând spațiile școlare igienizate, pregătite dar mai ales pe tinerii ce încep un an nou școlar. Biserica, un pilon important al comunității din Vîlcelele este și în acest an alături de elevi încurajându-i pentru a fi sănătoși, puternici și răbdători către treapta de sus a performanțelor pe care le pot demonstra.