Vîlcelele: Polițiștii saltă un bărbat ce conducea beat…

o săptămână ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Vîlcelele: Polițiștii saltă un bărbat ce conducea beat…

Dosar penal întocmit de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului 

Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

În ziua de 06 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Călărași au depistat un bărbat în vârsta de 45 de ani, din comuna Vâlcelele, județul Călărași, în timp ce conducea o autoutilitară, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,80 mg/l alcool în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.   

 

Atenție! Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg/l în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.