VIDEO. Tinerii social democrați din Călărași sărbătoresc astăzi, Dragobetele…

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Tinerii social democrați din Călărași sărbătoresc astăzi, Dragobetele…

Legenda Dragobetelui: Fetele si băieții se întâlnesc pentru ca iubirea lor să tină tot anul, precum a păsărilor ce se „logodesc” în acestă zi

Și în acest an tinerii social deocrați din Călărași au organizat evenimentul zilei de Dragobete. Desfășurat pe platforma din fața Big a reunit participarea multor tineri, cărora li s-au asociat și cei în vârstă. La buna desfășurare au contribuit Sbârcea Marius, Rudolf Manea președinți ai organizației județene respectiv municipale a TSD Călărași, Cosmina Ene, Chiriță Alexandru, Zanfir Cristian, și mulți tineri inimoși atrași de activitățile social democraților din Călărași. Din partea conducerii partidului a asigurat prezența secretarul executiv, George Chiriță și deputatul PSD Sorin Vrăjitoru.

De Dragobete fiecare român serbează dragostea, fiind mai atenți unul cu celălalt, dăruind persoanei iubite cele mai frumoase cadouri. Legenda Dragobetelui a fost de-a lungul timpului subiectul unor referate. Elevii întocmeau câte un referat despre mitul care spune că băieții și fetele se întâlnesc în 24 februarie pentru ca iubirea lor sa țină tot anul, precum a păsărilor ce se „logodesc” în acestă zi.

În lumea satului romanesc, pâna la jumătatea secolului 20, el era sarbătorit la 24 si 28 februarie sau la 1 si 25 martie. De Dragobete, fetele si baietii se întâlnesc pentru ca iubirea lor să țină tot anul, precum a păsărilor ce se „logodesc” în acestă zi. Dragobetele este si un zeu al bunei dispoziții de ziua lui facându-se petreceri, iar de acolo porneau de multe ori viitoarele căsnicii.

După modelul zburătoarelor, fetele si baieții se întâlneau sa sarbatorească Dragobetele, pentru a rămine îndragostiți pe parcursul întregului an. Dacă vreamea era favorabilă, ei se adunau în cete și ieșeau la pădure hăulind și chiuind, pentru a culege primele flori ale primăverii: ghiocelul și brândușa. Din zăpada netopită fetele își făceau rezerve de apă, cu care se spălau la anumite sărbători din timpul anului.

Pe 24 februarie, zi de poveste românească a Iubirii, TSD Municipiul Călărași desfășoară #dragubim împreună pe platoul ORIZONT! Dragobetele constituie un pretext minunat pentru reîntoarcea gândurilor și sufletelor către valorile autentice românesti!!

#Dragubind, tinerii din PSD Călărași sărbătoresc iubirea bunicilor şi a străbunilor noştri, a celor care au creat cea mai frumoasă civilizaţie rurală a Europei. Dragobetele este simbolul #nostru#alMeu#alTău, …spun tinerii social democrați, el ne amintește de puterea iubirii de a schimba lumea, de a restabili echilibrul, frumosul, creativitatea, sensul. Ei invită pe români pentru ca să …

DRAGUBEŞTE ROMÂNEŞTE alături de noi!!
Vă aşteptăm cu multe surprize şi premii extrase la tomobola #dragubiţilor.
PREMII TOMBOLĂ:
PREMIUL I:#WEEKEND LA MUNTE PENTRU 1 CUPLU
PREMIUL II:#OCINĂROMANTICĂ-RESTAURANT PODUL 4
PREMIUL III: #UNTORT SIMBOL