VIDEO. Ședința Consiliului Județean Călărași 12 ian. 2018. Dezbateri…

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Ședința Consiliului Județean Călărași 12 ian. 2018. Dezbateri…

Prima ședință din acest an a consilierilor județeni a fost însoțită de dezbateri asupra unor puncte de pe ordinea de zi, consilierii apreciind ca important Proiectul de hotărâre privind acoperirea definitivă din excedentul bugetului propriu al Județului Călărași a deficitului secțiunilor de funcționare și dezvoltare la 31 decembrie 2017. Discuțiile au fost axate în principal asupra a altor  2 puncte de pe ordinea de zi, social democrații solicitând să se documenteze sumele alocate primăriilor și să nu se facă favoritisme unora.

S-a discutat privind…Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată destinate finanțării cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, pe unități administrativ-teritoriale, pe anul 2018 și estimări pe anii 2019-2021. Un alt punct al discuțiilor a fost asupra Proiectului de hotărâre privind repartizarea sumelor din fondul constituit la dispoziția Consiliului Județean Călărași, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la nivelul Județului Călărași, pe unități administrativ-teritoriale, pe anul 2018 și estimările pentru anii 2019-2020.

Vasile Iliuță a solicitat secretarului de ședință să informeze asupra  punerii în executare al Ordinului Prefectului, prin care conform unei sentințe judecătorești definitive, îi încetează mandatul consilierului județean PSD Marian Sbârcea. În locul acestuia urmează a fi propus de către PSD un alt consilier (minutul 1.00).