VIDEO. Scandalurile de la OPC Călărași controlate azi de conducerea ANPC. Lovirea comisarului Dincă de superiorul său necesită tratament medical.

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Scandalurile de la OPC Călărași controlate azi de conducerea ANPC. Lovirea comisarului Dincă de superiorul său necesită tratament medical.

Azi 23 noiembrie 2017 directorul general al ANPC  Paul Anghel și comisarul șef al OPC Constanța Horia Constantinescu, zis Catani au descins într-un control inopinat la OPC Călărași. Motivele pot fi în legătură cu lovirea comisarului Dincă Ionuț de către directorul OPC Călărași, Pascu Ifrim, modul în care sunt organizate controalele inspectorilor și relațiile de muncă.

Reamintim că pe 15 noiembrie 2017 la orele 09, în fața OPC Călărași un echipaj de Poliție a sosit ca urmare a unei reclamații la 112 la OPC Călărași. Comisarul Dincă Ionuț ar fi cerut directorului  Pascu Ifrim să semneze Registrul cu planul de muncă zilnic, unde ANPC stabilește ce activități urmează a desfășura fiecare salariat. Inspectorul i-ar fi refuzat aceasta iar la solicitările insistente ale subordonatului de a semna l-a lovit cu registrul în cap. Dincă ne-a arătat capul plin de sănge înainte de a urca în mașina Poliției pentru a fi cercetată sesizarea lui la 112. Purtătorul de cuvânt de la IPJ Călărași ne-a convins  încă o dată că nimeni nu este mai presus de lege, și că s-a întocmit dosar penal pentru lovirea funcționarului public/ directorului OPC Călărași aflat în exercițiul funcțiunii.

Video de la evenimentul în cauză

Cercetările jurnalistice demonstrează că Dincă Ionuț este victima unor hărțuiri la serviciu. Nu are vreo motivație de a se plânge de serviciu/ vrea să muncească și să fie util. Nu vrea să fie promovat șef la OPC. Vrea doar să își facă munca de teren ca și ceilalți comisari. Numai că…inspectorul șef l-ar fi amenințat repetat că îl dă afară. I-ar fi întocmit vreo 2 dosare penale finalizate cu neînceperea urmăririi penale și nu mai puțin de 7 reclamații la Comisia de disciplină a OPC. Nici una din acțiunile împotriva lui Dincă nu au fost îndreptățite și toate reclamațiile au fost respinse de control… Înțelegem că ANPC în loc să se ocupe de consumatori investighează scandalurile și scenariile din Instituții cum ar fi și OPC Călărași. Pentru că pe surse unele reclamații i-au fost înscenate comisarului Dincă pentru absență de la serviciu…după ce i s-a refuzat să…semneze condica de prezență.

Comisarul lovit este dus pentru a fi audiat

La fața locului presa a fost refuzată la data producerii scandalului de către  dl Ifrim Pascu, care era preocupat de a folosi un telefon, și de a solicita să nu se filmeze. Nu înțelegem ce ar avea de ascuns, mai ales atunci când este acuzat… De menționat că OPC Călărași pare a fi RAIUL pe pământ călărășean. Aici toate reclamațiile sunt soluționate minunat și reclamanții sunt ”fericiți.” Faptele de comerț din Călărași sunt atât de legal desfășurate, astfel încât nimeni nu are ce reproșa acestei Instituții. Deși realitatea este alta…așa cum arată mulți călărășeni nemulțumiți de modul de rezolvare al sesizărilor – fapt ce reiese și din postările acestora pe rețelele de socializare.