VIDEO. Sandu Pietroiu de BunaVestire(dezlegare la pește și vin): Aveți grijă ce votați…

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Sandu Pietroiu de BunaVestire(dezlegare la pește și vin): Aveți grijă ce votați…

Astăzi 25 martie 2018, binecunoscutul patriot călărășean Sandu Pietroiu a sărbătorit la Piața Mare, BunaVestirea. El a dăruit trecătorilor un pește la grătar și un pahar de țuică sau de compot, pentru sărbătorirea unei tradiții creștine: Buna Vestire. Sandu Pietroiu a apreciat că nu numai berzelor naufragiate în balta noastră trebuie ca Autoritățile locale să le acorde pește ci și oamenilor. Oamenii sunt mai importanți ca animalele, ca păsările, spune Sandu Pietroiu și de aceea trebuie să ne respectăm între noi. Și călărășenii participanți au apreciat vorbele arătând că sunt oameni care suferă de frig și de foame mai rău ca berzele care s-au rătăcit în Balta noastră. Sandu Pietroiu profund deranjat de nerespectarea unor tradiții locale cum ar fi Sărbătorirea Bobotezei din acest an, prin concursurile tradiționale cu caii și atelajele, a declarat:

Aveți grijă ce votați…

 

Creștinii ortodocși și greco-catolici sărbatoresc la 25 martie Bunavestire, ziua in care Arhanghelul Gavriil o înștiințează pe Fecioara Maria ca îl va naște pe Iisus. BunaVestire este cea mai veche sarbatoare închinată Maicii Domnului în care credincioșii care țin post au dezlegare la pește și vin, prima dezlegare din postul Paștilor.