VIDEO. Proiecte pentru Călărași. Interviu cu arhitectul șef al Primăriei municipiului Călărași, Laurențiu Samoilă

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Proiecte pentru Călărași. Interviu cu arhitectul șef al Primăriei municipiului Călărași, Laurențiu Samoilă

De numele arhitectului șef al unui municipiu sunt legate realizări și viitoare proiecte ale acestuia. L-am surprins acum câteva zile…pe Laurențiu Samoilă la o ședință operativă în biroul dlui viceprimar Ivanciu Viorel, cu acesta și cu directorul Direcției de specialitate ing. Gheorghe Marian. Spunea, atunci dl. Ivanciu că noi călărășenii nu putem aștepta până prin 2019 sau 2020 proiectul de regenerare urbană, și că în multe locații se pot lua măsuri tehnice pentru a se evita aglomerările parcărilor, realizarea de sensuri unice. Ce ne puteți spune? VIDEO

1.Ce ați hotărât despre demolarea Bazarului? Ce se va construi acolo, cât va dura? Când vor începe lucrările, cum va arăta…și mai ales unde vor putea fi mutați comercianții de acolo?

2.Am auzit despre discuții legate de parcări pe strada Dobrogei către Obor, sensuri unice. Recent ați realizat asfaltarea străzilor Turturelelor, Porumbeilor care permit defluirea autoturismelor din Obor…Ați pietruit și veți asfalta anul următor incinta Oborului. Ce ne puteți spune?

  1. Colaborați pentru dezvoltarea municipiului cu Consiliul Județean? Mă refer la zona de nord unde se va prelua fostul poligon si unitatea militară dezafectată. Dar la unitatea militară din Măgureni? Am auzit de o șosea care va trece prin aceasta și va face legătura între str București și Independenței
  2. Mulți călărășeni vorbesc de necesitatea instalării unor semafoare inteligente, sensuri giratorii, camere video în zone aglomerate. Se pot realiza acestea până la acel Studiu de trafic?
  3. Ce puteți spune la călărășeni despre locurile de parcare? Acum se efectuează bordurarea și extinderea parcărilor pe strada Traian, către Parcul Central. Unde vor începe alte lucrări de realizare a parcărilor?
  4. Piața Mare, Centrul Civic sunt pe lista dvs de proiecte. Ar mai fi reabilitarea Cinema Orizont și Cinema Victoria. Cum arată aceste proiecte în viziunea dvs. de arhitect, dle Samoilă?
  5. Acum 2 săptămâni furtuni puternice au afectat acoperișurile multor locuințe din țară. Primarul Drăgulin a hotărât ca cetățenii care nu au autorizație pentru acoperișurile realizate la clădiri peste 3 etaje să le poată realiza fără a fi sancționați. Era mare amenda? Au fost solicitări?
  6. Multe lucrări se efectuează în Călărași prin proiecte pentru a accesa fonduri europene. Un exemplu ar fi așa zisa Poștă Veche de pe str București. Cum va arăta zona centrală a municipiului și după cât timp?

La sfârșitul interviului arhitectul șef Samoilă a transmis un mesaj călărășenilor…