VIDEO. Marius Dulce/ PSD Călărași în Consiliul local: Oamenii au nevoie acum de parcări, străzi asfaltate și utilități…nu peste 7 ani

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Marius Dulce/ PSD Călărași în Consiliul local: Oamenii au nevoie acum de parcări, străzi asfaltate și utilități…nu peste 7 ani

Președintele PSD mun. Călărași, consilierul Marius Dulce a interpelat Executivul Primăriei Călărași în Ședința Consiliului local de ieri 28 sept.

Marius Dulce:  Am așteptat cu nerăbdare 3 luni pentru a discuta problema parcărilor de reședință. Există un regulament realizat de mine dar nu există un plan al parcărilor, al inventarierii și evidenței acestora. De ce nu acordăm oamenilor locuri de parcare, acum… prin acel Regulament de ocupare temporară, așa cum acordăm terenuri pentru garaje? Trebuie să începem odată modernizarea parcărilor existente și extinderea acestora acolo unde se poate. Degeaba punem bilețele în parbrizele autovehicuelor pentru a-i anunța de ridicarea acestora….Nu se face chiar nimic? Aștept să fiu invitat de luni de zile în acea Comisie să discutăm și să găsim odată soluții pentru oamenii care au solicitat locuri de parcare. Când aveți de gând să faceți asta?

Consilierul PSD a mai cerut realizarea de parcări în municipiu acum 5 luni despre care puteți citi pe link

Avem planificat în bugetul pe acest an bani pentru asfaltare. Când începeți asfaltările în cartierul FNC? Dar în cartierul Farfuria pe străzile Unirii și Școlii? Avem bani. Mâine începe iarna, scad temperaturile și nu se mai poate permite tehnic a se asfalta. Domnule președinte, domnule viceprimar…când ați mai fost în cartierul Măgureni? Acolo putem merge noi Primăria doar însoțiți de cineva…Nu au canalizare pluvială și menajeră. Trebuie doar reactualizată documentația tehnică pentru montarea a 4 stații de pompare. Lucrarea trebuie făcută pe banii Primăriei și nu pe bani europeni așteptând Ecoaqua și încă vreo 7 ani…În Măgureni nu putem asfalta dacă nu se realizează canalizarea. Oamenii îia au nevoie de străzi asfaltate și de utilități, au nevoie acum de canalizare nu cândva…peste 7 ani, a spus consilierul PSD Călărași Marius Dulce.

Consilierul PDS Buzea Romeo a intervenit susținând și el cu motive solicitarea lui Marius Dulce. A solicitat reducere 50% conform legii învățământului pentru transportul local al elevilor. A motivat că Primăria a uitat să aloce până în prezent bani pentru aceștia și a dat cuvântul la două tinere eleve pentru a le citi la consilieri și la Executivul Primăriei legea care îi obligă la acordarea acestui drept.

În continuare mi s-a dat cuvântul, ocazie cu care am informat că și o altă lege nu este respectată. Anume aceea prin care Primăria era obligată să îmi răspundă la cele 20 interpelări făcute acum 2 luni și la cele 5 interpelări de acum 3 luni. Trebuia să primesc răspuns scris în termenul legal de 30 de zile de la formularea interpelărilor. Ori nici acest lucru nu s-a realizat. Alt aspect viza faptul că s-au alocat bani pentru solicitarea consilierului Chiriță Alexandru de la PSD, care in Comisia de Circulație a propus iar Consiliul local a votat realizarea a 3 sensuri giratorii, montarea unor semafoare inteligente, realizarea de trotuare, dând exemple asupra locațiilor. Dacă există bani…de ce nu se realizează lucrările? Pentru că ne-am săturat de disconfortul din traficul auto, am arătat…Un ultim aspect a vizat neridicarea gunoiului menajer, decât facultativ ca urmare a încetării peste 2 zile a contractelor cu Urban. Mi-am arătat surprinderea pentru că eu ca jurnalist nu am fost informat cu prevederi ale noului Contract cu altă firmă, respectiv cu firma REBU. Contractele au la antet numele Consiliului Local iar la semnături…ștampila REBU. Când are de gând primarul Drăgulin să informeze cetățenii despre noile contracte și de ce nu face Conferințe de presă la sediul Primăriei…pentru că Domnia Sa informează pe unii jurnaliști, selectiv ți numai la sediul PNL, amestecând acolo politica cu administrația. Revenind la subiect am cerut lămuriri asupra modului de transport al gunoiului. După ceea ce scrie presa casei Primăriei,  REBU ar da saci de plastic pentru cei cu locuința la curți, în care aceștia să își pună gunoiul selectat. De la locuințe locuitorii, inclusiv cei în vârstă vor fi nevoiți să își transporte sacii cu ce se descurcă până la niște platforme de unde le va ridica REBU, între timp urmând a fi rupți de căinii vagabozi și mai ales de căutătorii prin gunoaie. Unde sunt aceste platforme? Am solicitat dlui director al Poliției locale să acorde atenție unor locații unde se aruncă pe furiș cantități mari de gunoai menajer, moloz, unde s-au realizat rampe de gunoi, dând exemplu lângă Cimitirul Mircea Vodă, lângă calea ferată din Măgureni/fabrica de PAL și fosta lizieră de salcâmi de lângă Stația Meteo. Consilierii au intervenit certând executivul Primăriei asupra problemei gunoaielor și cerând lămuriri asupra contractului cu REBU, unii declarând că ar conține prevederi împotriva cetățenilor și păguboase chiar pentru Primărie, urmând a ataca în contencios acest contract despre care nu au fost informați.

UPDATE

Societatea REBU vine cu următoarele precizări…

1. În Municipul Călărași, scietatea noastră va asigura servicii de colectare separată a deșeurilor menajere și reciclabile, începând cu data de 1 octombrie 2017, conform contractului semnat cu ADI Ecomanagement Salubris.
2. Ridicarea deșeurilor se va face, în baza contractelor individuale încheiate cu locuitorii și cu agenții economici care funcționează pe raza Municipiului Călărași.
Deși nu este obligație contractuală, în dorința de a veni în întâmpinarea cetățenilor, colectarea deșeurilor menajere se va face din poartă în poartă.
Deșeurile reciclabile se vor ridica din puncte fixe, stabilite prin contract.
3. Contractele pentru ridicarea deșeurilor se încheie cu Societatea RER Ecologic Service București REBU SA, la:
    – angajatul Societății REBU aflat în incinta Primăriei Municipiului Călarași,
    – Casieria Societății REBU din Str. Prelungirea București nr. 4, Mun. Călărași,
    – agenții servicii clienți care vor veni la domiciliu.
4. Plata facturilor pentru aceste servicii se va face la:
    – on-line, pe site-ul www.rebu.ro, la secțiunea Contul Meu (fără comisioane), 
– Casieria Societății REBU din Str. Prelungirea București nr. 4, Mun. Călărași,
    – la băncile care vor apărea specificate pe spatele facturii,
    – la orice bancă, prin Ordin de plată.
Toți angajații care asigură aceste servicii – încheiere de contracte/încasare contravaloare prestatie – sunt exclusiv angajații societății REBU!
5. Este în curs distribuirea de materiale informative referitoare la aspectele prezentate mai sus. Acestea conțin și datele de contact ale societății.