VIDEO. Ing Vasile Manea/Piețe@Oboare rupe gura lumii. Pregătirile pentru deschiderea Târgului de toamnă 2017.

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Ing Vasile Manea/Piețe@Oboare rupe gura lumii. Pregătirile pentru deschiderea Târgului de toamnă 2017.

În acest an pentru deschiderea Târgului de toamnă, se fac pregătiri pentru Târgul de toamnă – Călărași, 2017. Ca noutăți pentru acest an s-a adus criblură, care s-a uniformizat și care astăzi se tasa. Spațiile cu criblură sunt destinate pentru parcurile de distracție și alimentație publică spune șeful serviciului Piețe și oboare, ing Manea Vasile. Primăria ne-a promis că anul viitor vom asfalta această criblură, nu înainte de a realiza canalizare pentru toată suprafața, se arată. Asfaltarea va crea oportunități pentru un comerț mai civilizat, vom marca spațiile și le vom amenaja conform cu cerințele DSV. Costurile sunt mai mici pentru amenajarea celor 8000 metri patrati, lucrarea efectuându-se prin serv spații verzi și pavaje din subordinea Primăriei Călărași. Lucrările le-am făcut pas cu pas, cu bani puțini am ajuns la rezultate f bune se arată. VIDEO

Tîrgul de la Călărași se află imediat după cel de la Drăgaica/Buzău în topul târgurilor zonale, spune ing Manea. Am creat o competiție între firmele participante, pentru a își expune standurile. Cea mai mare competiție o creez în acest an privind terasele-restaurant, spune Manea indicând lucrările ce se desfășoară de către 2 firme: Renee Trading (Papazi Cristian) și Trerea (Barbu). Nu este vorba de Dinulescu, el are alt teren, terenurile de anul trecut sunt aceleași ca și în acest an arată Manea. Mă interesează calitatea materialelor din care se execută terasele și vreau să se termine cu improvizațiile, spune Manea.

Vreau confort pentru vizitatori și spații unde să nu mai amestecăm magaziile de marfă cu mesele unde servesc oamenii. Vrem condiții igienice mai aproape de locurile de consum, lângă terase...spune Manea. El arată că s-au mai amplasat 2 toalete ecologice cu mentenanță…la poarta 3. Parcările de pe străzi au fost marcate cu vopsea, am igienizat spațiile ți amplasat cofrete metalice pentru racordare la reteaua electrica.

Lucrările de branșare/debranșare de la reteaua electrica le va face o firma ce are contract cu Primaria pe 5 ani. La ei se va face plata serviciilor acestea. Avem 17 terase la care oamenii vrem să se simtă bine, în siguranță. Ne dau concursul DSV, DSP,ISU, Jandarmeria, Poliția.
Fam Prunaru raspunde de partea de distractii cu utilaje…ciocanul Balerina, masini tamponate, caruselul. Nu am mai vrut lanțurile…pt că nu se permitea siguranța…
Manea a prezentat sectorizarea Târgului, arătând buna împărțire a acestora, dar și intențiile de viitor. Am propus conducerii Primăriei să realizăm parcări pe zonele verzi de la str Variantă si pana la capatul străzii Dobrogei, către Protecția Plantelor…pe o parte și pe alta. Putem închiria ușor aceste parcări pentru comerțul ambulant dar mai ales igieniza…se arată. Vrem asfaltarea străzilor adiacente străzii Dobrogei, care să preia fluxul auto de la ieșire din Târg, și realizare de parcări lângă parcul de pe str Variantă Nord.
Anul acesta a fost un mare efort de finalizare a asfaltării pe strada Variantă de la strada Sloboziei și până la str Caragiale, realizarea de parcări și asfaltarea trotuarelor, arată Manea…indicând către conducerea Primăriei care s-a implicat activ pentru aceasta în ultima perioadă.

Îi aștept cu drag pe oameni să vină la Târg. Eu știu că așteaptă aceasta, discut mult cu ei prin piețe….Îi asigur că vor petrece clipe plăcute în condiții de siguranță, vor putea mânca un mic, bea o bere și distra…încheie ing. Manea Vasile