VIDEO. Drăgulin și Iliuță se întîlnesc la…deschiderea anului școlar. Iată ce declară ei…

11 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Drăgulin și Iliuță se întîlnesc la…deschiderea anului școlar. Iată ce declară ei…

Anul școlar a început la Gimnaziul Carol I/ fosta Școală generală nr. 1 fără ca Primăria să repare în regim de urgență clădirea degradată. Bucățile de cărămidă și tencuiala așteaptă să cadă în capul copiilor sau al cadrelor didactice. Pentru a se împiedica oarecum aceasta s-a realizat un perimetru îngrădit cu bandă. Școala îi așteaptă pe copii în condiții din ce în ce mai nesigure. Igrasia, mucegailul, condensul datorate apei ce se infiltrează prin acoperiș se văd în pete mari pe pereții școlii de la zeci de metri. Closetele se află în curtea școlii, lucru rar întîlnit prin județ, copiii fiind expuși condițiilor meteo iarna la folosirea acestora. 

 

Și-au făcut apariția oficialitățile, domnul primar și dl președinte Iliuță evitînd a se saluta și strânge mâna sub diferite…pretexte. Deschiderea anului școlar a început cu rugăciunea Tatăl Nostru recitată de un sobor de preoți. Domnul primar a dovedit încă o dată că este bun creștin și a recitat și el, gândindu-se probabil la ajutorul financiar și procedurile grele necesare reparației școlii. 

 La deschiderea anului școlar au participar directorul Direcției de dezvoltare din CJ Eduard Grama, doamna inspector școlar Madgearu. Vasile Iliuță a salutat cu emoție începerea anului școlar, a salutat prezența primarului și a spus că trebuie să facă împreună realizări utile prin proiecte utile călărășenilor. Iliuță este mîndru că fiul său Vlad a fost educat în această școală. Iliuță a dat microfonul primarului pentru a spune ce pot face împreună pentru această școală. Primarul a refuzat și a dat microfonul inspectoarei Madgearu. Primarul a reluat și a povestit copiilor că este onorat.

Un motiv a fost acela că mama sa a fost eleva liceului de învățători și a învățat în această școală. Primarul le-a mai povestit că școala este o emblemă a rezultatelor la învășăturp dar și a arhitecturii… Arhitectură care cade cărămidă cu cărămidă…Privind problemele primarul a spus că sunt în fază avansată pt reparații urgente. Reparații care nu se văd…Priamrul vorbește la copii despre Autorizațiile ce se obțin greu și despre pașii făcuți. Le-a vorbit despre lucrările de pe str. Grivița și le-a cerut înțelegere, să fie alături de el…