VIDEO. Consilierii locali interpelează Primăria. Iată pentru ce probleme…

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Consilierii locali interpelează Primăria. Iată pentru ce probleme…

În Ședința de Consiliu local de azi 28 noiembrie, mai mulți consilieri au interpelat Primăria. Doamna dr. Carmen Filimon s-a arătat indignată de răspunsurile primite, și mai ales de neluarea de măsuri față de interpelarea ei de luna trecută. Ea arată că mafia în Piețe continuă, parcarea autovehiculelor în municipiu fiind haotică fără ca Poliția loală și cea rutieră să se implice, și mai ales printr-o semnalizare rutieră defectuosă. Parcările sunt folosite de persoane de se ocupă cu revânzarea autovehiculelor iar Poliția locală nu are dreptul de a-i sancționa 0 spune directorul Poliției locale Anghel Daniel făcțnd referire lao hotărâre recentă a Curții Constituționale. Deci…orientarea este către Poliția Rutieră… Se discută din nou despre poluarea aerului și neluarea de măsuri, care conduc la afectarea stării de sănătate a locuitorilor.

Consilierul Buzea readuce aminte de prețul mare al apei. Consilierul Chiriță îl susține arătând cum EcoAqua a stabilit pe furiș ca aceasta societate să nu mai răspundă de cresterile prețurilor sau în alt fel în fața consilierilor. De fapt pierderile de vreo 55% ale societății ce se regăsesc în 4-5 avarii zilnice. Apa se regăsește din belșug însă după ploaie pe majoritatea străzilor unde canalizările pluviale nu există sau sunt înfudate. Care reabilitare? Se dă exemplul locatarilor din Mircea Vodă de pe str Macului, Digului care s-au fotografiat scoțând apa din curți cu lopata. Primăria se ocupă cu hârtii și atât. Rezultă clar că multe lucrări de la avariile zilnice unde intervine Ecoaqua… distrug orașul. Nimeni de la Primărie nu face recepția străzilor distruse care nu se mai readuc la starea inițială. Moloz, cu pietre sau noroi acoperă lucrările de pe șosele, fiind defectuos semnalizate. Canalizările sunt reparate culmea…pe timp de iarnă ca să fie aduse la nivel cu șoseaua. În sală se produce rumoare…cum se poate ca la Roseți să fie șosele asfaltate și canalizare iar în municipiu…numai vrăjeli. Ce au văzut excursioniștii de la Primărie în vizitele de lucru…prin China, Japonia, Coreea, Strasbourg, Spania, etc…Se vorbește despre CFR, o societate care nu repară trecerile la nivel cu calea ferată și se întreabă de ce la Lehliu sau Cucuieți se poate… De ce aceste treceri nu sunt iluminate…și mai ales ce se aude cu avizul CFR de a se introduce canalizare pe str Locomotivei…de a se asfalta străzile paralele cu calea ferată. Disconfortul creat de această societate prin manevrele CFR și apa care a invadat străzile sunt subiect de discuție. Sunt de fapt subiecte pe care Primăria evită să le discute, pentru că nu are soluții ci numai …scuze.