VIDEO. Conducerea PSD Călărași evaluează prestația primarului mun. Călărași și a președintelui C.J. la o conferință de presă

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Conducerea PSD Călărași evaluează prestația primarului mun. Călărași și a președintelui C.J. la o conferință de presă

La Conferința de presă a PSD Călărași de astăzi 28.11.2017, a participat președintele org.jud. a PSD Călărași, secretarul de Stat, Ciprian Pandea, vicepreședintele George Chiriță, consilierul județean Nuțu Ion și purtătorul de cuvânt, Răzvan Mezeșanu.

Ciprian Pandea a arătat că documentația pentru proiectul podului de la Drajna respectă graficul și termenele legale, atât el cât și ministrul transporturilor având ambiția ca până în 2020 să fie realizat un pod peste calea ferată. Pandea a arătat că un număr însemat de Primării din județ au primit finanțare pentru proiecte PNDL, inclusiv unde primarii sunt de orientare PNL, el arătând că susține dezvoltarea și modernizarea județului nostru fără a ține cont de orientarea politică a primarilor. A dat exemple cu primării unde s-au semnat contracte importante dar și viitoare solicitări ale unor Primării care vor primi bani de la guvernul PSD pentru proiecte de utilitate publică. Un exemplu negativ esteal Primăriilor din Dichiseni și Tămădău unde trebuiesc realizate rectificări bugetare, datorită faptul că acestea nu și-au putut prevede în bugetul pe acest an creșterea salariilor, ce au condus la imposibilitatea plății lor de 2 luni. La solicitarea presei Pandea a făcut o evaluare a prestației deplorabile a primarului din mun. Călărași vizavi de rezultatele pozitive care se văd ale președintelui Consiliului Județean, Vasilie Iliuță. În timp ce primarul, președinte de partid nu este văzut pe teren acolo unde sunt probleme și se întâlnește cu Pandea, doar făcând naveta din municipiu la vila de la Coslogeni, având rezultate defectuoase în administrație, mai ales în sectorul infrastructurii, Vasile Iliuță demonstrează exact contrariul. Anume faptul că este un om preocupat de dezvoltarea și modernizarea județului, fiind găsit acolo unde oamenii au nevoie de ajutorul său. Pandea a arătat că și Primăria Călărași beneficiază de sume importante de bani de la guvernul PSD, dând exemple – dar din discuție rezultând îngrijorarea privind corecta cheltuire a banilor.

Consilierii județeni Nuțu Ion și Chiriță George, au expus la solicitarea presei faptul că nu este posibil ca creșterea prețului la apă să se datoreze pierderilor de 55% ale societății furnizoare, fără a se face justificări consiliilor locale sau județene. S-a evidențiat că performanța managerială a actualului director a constat în prime de sute de milioane pe care numai acesta le-a primit, în vreme ce salariile muncitorilor sunt minime pe economie, sau chiar sub acesta. Performanța EcoAqua se regăsește într-o reabilitare care nu există, spune Chiriță George, zilnic fiind 4-5 avarii și pierderi imense. Chiriță a spus care vor fi preocupările PSD în CJ pentru furnizarea corectă a acestor servicii.

Ciprian Pandea a vorbit și despre alte proiecte prin care acesta ca secretar de stat al guvernului ajută comunitățile. Un subiect interesant a fost acela al reabilitării clădirii Prefecturii Călărași. Toate detaliile în video de mai sus.