VIDEO. Bilanțul activității Poliției mun. Călărași și a Poliției orașului Budești pe ultimele 8 luni

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Bilanțul activității Poliției mun. Călărași și a Poliției orașului Budești pe ultimele 8 luni

 

În ziua de 21 septembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, a avut loc o conferință de presă la care au participat: Șeful Inspectoratului, comisar-șef de poliție, Marian Iorga, Șeful Poliției Municipiului Călărași, comisar-șef de poliție Nițu Lucian și Șeful Poliției Orașului Budești, subcomisar de poliție Miu Adrian.

 

 Poliția Municipiului Călărași

Infracționalitatea sesizată în zona de competență, în primele 8 luni ale anului 2017 a înregistrat o scădere cu 11 infracțiuni  față de aceeași perioadă a anului trecut. S-au înregistrat scăderi la infracțiunile de furt și în special la furturile din locuințe (-22 infracțiuni), furturile din curți și anexe gospodărești (-9 infracțiuni)  și înșelăciune ( -20) fapte. Scăderea numărului de infracțiuni este determinată de prezența activă în teren a polițiștilor care au acționat permanent pentru prevenirea unor astfel de fapte. Totodată, în anul 2017, la nivelul Poliției Municipiului Călărași a crescut cu 18, față de perioada similară a anului trecut, numărul persoanelor față de care au fost luate măsuri preventive.

În ceea ce privește riscul rutier, în municipiului Călărași, față de aceeași perioadă a anului trecut  s- a înregistrat o scădere a numărului de accidente grave și nicio persoană nu și-a pierdut viața în evenimente rutiere produse în Călărași. De asemenea, polițiștii au  desfășurat activități susținute pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul circulație,  fiind aplicate cu 1.460 mai multe sancțiuni contravenționale, față de perioada similară a anului trecut ( de la 4.029 la 5.489 sacțiuni).

 

Poliția Orașului Budești

 

Prioritatea strategică a Poliției Orașului Budești este creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni, prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, asigurarea siguranței stradale și siguranța rutieră.

În primele 8 luni ale anului 2017, datorită activităților preventiv-reactive desfășurate de către polițiștii, s-a reușit asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică, în perioada de referință, la nivelul zonelor rurale și urbane înregistrându-se  o scădere de aprox. 22% a  infracțiunilor sesizate față de aceeași perioada a anului 2016. De asemenea, la nivelul Poliției Orașului  Budești și comunelor arondate, ponderea infracțiunilor sesizate o reprezintă infracțiunile de loviri și alte violențe, înregistrându-se o scădere semnificativă cu 50% a acestor fapte.

Polițiștii au dispus, în cursul anului 2016, măsura reținerii față de 36 de persoane, urmată de măsura preventivă a controlului judiciar ori a arestului la domiciliu. În ceea ce privește infracțiunile contra patrimoniului, au fost înregistrate cu 14% mai puține furturi față de perioada similară a anului precedent, cele mai multe fiind  din anexe sau dependințe neasigurate de către proprietari, constând în general în sustragerea de diverse unelte folosite în construcții.

Recomandăm cetățenilor să acorde  atenție în asigurarea cu sisteme de închidere a porților de acces în curțile locuințelor, anexelor gospodărești, să nu furnizeze altor persoane informații cu privire la bunurile deținute și totodată recomandăm mare atenție în folosirea rețelelor de socializare, de unde infractorii pot obține informații prețioase cu privire la bunurile și valorile deținute, programul persoanelor vătămate,  momentele în care aceștia nu se află la domiciliu.