VIDEO. Asociația Națională Cultul Eroilor -filiala Călărași, a cinstit Ziua Eroilor și ridicarea unei troițe la Biserica din cartierul ANL

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Asociația Națională Cultul Eroilor -filiala Călărași, a cinstit Ziua Eroilor și ridicarea unei troițe la Biserica din cartierul ANL

Astăzi 17 mai 2018 Asociația Națională Cultul Eroilor – Regina Maria – Filiala Călărași a organizat Ziua Eroilor, la Cimitirul Eroilor din mun Călărași. Membri ai Asociației Naționale Cultul Eroilor- Regina Maria – Filiala Călărași, s-au organizat și au așteptat în formație începerea evenimentului. Asociația numeră sute de membri, și este formată de personalități călărășene, cadre militare în rezervă sau retragere, veterani, călărășeni de onoare, personalități din viața județului nostru. De menționat că mulți tineri se implică activ în viața Asociației, care are sprijinul Autorităților locale și al celor din Biserica Creștin Ortodoxă – alături de care participă la foarte multe evenimente.

Asociația Națională Cultul Eroilor – Regina Maria – Filiala Călărași a acordat diplome mai multor personalități locale care s-a înscris și au concurat la manifestări locale care cinstesc memoria veteranilor și eroilor noștri: George Iacob, Vasile Iliuță, Daniel Ștefan Drăgulin, Nicolae Dragu, Aurelian Coman, Tudor Costache, Iorga Marian, Nițu Lucian, Păduraru Adrian Iulian, Marcu Ionel, Diaconescu Ion, Lazăr Romeo, Budu Ionel, Puișor Iulian, Georgescu Valeriu, Caraion Constantin, Moise Gheorghe, Voinea Gheorghe.

După evenimentul marcat de Ziua Eroilor, membrii Asociației au participat la slujba religioasă marcată de ridicarea unei troițe în fața bisericii care se construiește în cartierul ANL Tineret din zona de nord a municipiului, pe partea dreaptă a sensului de mers către Slobozia. Fostl primar Dragu Nicolae, președinte al Asociației și alți cetățeni care fac onoare municipiului nostru au vizitat locul de rugăciune fiind interesați de stadiul construirii bisericii.

În fața bisericii cu hramul Maicii Domnului s-a efectuat o slujbă religioasă condusă de părintele prototop și înalte fețe bisericești din municipiul nostru. Slujba s-a terminat cu rugăciuni pentru eroii români căzuți pentru apărarea libertății și demnității poporului român, pentru iertarea păcatelor celor care s-au jertfit pentru România, finalizându-se cu veșnica lor pomenire și o agapă organizată de biserică.

 

La sfârșitul evenimentului participanții au făcut fotografii