VIDEO. Alex Drăgulin continuă lucrurile bune la Centrul pentru câini fără stăpân din Călărași

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Alex Drăgulin continuă lucrurile bune la Centrul pentru câini fără stăpân din Călărași

Ieri 24 noiembrie, la Serviciul pentru gestionarea cânilor fără stăpân din Călărași i-am găsit pe administratorul public Valentin Deculescu, și pe consilierul local Buzea Romeo. Aceștia nu au venit întâmplător ci pentru a verifica modul de folosire a banilor publici alocați de Consiliul local. Consilierul Buzea ne arată incineratorul cumpărat și pus în funcțiune, unde cadavrele și dejecțiile vor fi arse, și al cărui cost se va amortiza, întrucît până acum activitatea se presta prin contract prin firme cum ar fi și PROTAN. Ne mai arată pista betonată pentru depozitarea resturilor animaliere rezultate din creșterea cîinilor, pisicilor și măgarilor. Privirea se oprește la dăposturile construite pentru animale și mai ales la dăruirea personalului care le îngrijește, la profesionalismul arătat pentru fiecare animal în parte. Animalele abandonate sunt atent îngrijite aici la acest Centru, sunt tratate de boli, vaccinate, operate ne explică salariații arătându-ne sălile de operații unde profesează medici veterinari cu experiență. Nu degeaba Centrul din Călărași este fruntaș în activitatea pe țară și suntem vizitați de cptre Asociații de profil non guvernamentale din alte țări spune Valentin Deculescu. Suntem fruntași pe țară dar asta nu ne lasă să ne culcăm pe o ureche…intervine consilierul Buzea. Trebuie să ajutăm în continuare activitatea Centrului și să venim în sprijinul cetățenilor cu servicii ce se prestează aici gratuit, spune acesta.

Căinele este cel mai bun prieten al omuluin și nu oamenii cum ați vrea să creadă unii…spune Buzea. Câinele este loial, atașat de stăpân, îl ascultă și îl servește pe cel care are grijă de el. Mulți oameni sunt altfel între ei. Trebuie să învățăm aceste lucruri simple de la animale, care din multe puncte de vedere ne sunt superioare spune Romeo Buzea.