VIDEO. Administrația Drăgulin amână asfaltarea Cimitirului Central pentru…anul următor, deși există bani alocați pentru lucrări.

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru VIDEO. Administrația Drăgulin amână asfaltarea Cimitirului Central pentru…anul următor, deși există bani alocați pentru lucrări.

Nemulțumirile călărășenilor care vin la rude în Cimitirul Central continuă. Ei înjură cu foc administrația condusă de Daniel Drăgulin pentru noroaiele pe care trebuie să le îndure ca să își înmormânteze rudele ori să le aprindă o lumânare. Pentru anul în curs consilierii au aprobat alocarea a 800 mil ron. S-a realizat canalizarea și s-au montat câteva pompe de apă. Acum Daniel Drăgulin vrea să monteze borduri…și amână pentru la anul asfaltarea ce se putea efectua în 2 zile – spun oamenii nemulțumiți. Îndurăm zilnic noroaiele și ne rupem picioarele pe aleea principală, iar primarul ne minte că terenul trebuie tasat, spun lucrători din cimitir. Pentru această tasare există utilaje specializate, pietriș și balast, dar nu se vrea. Se vrea a se mai comanda câteva sute de metri de borduri, acesta este adevărul, spun oameni în vârstă…pe care nimeni nu-i poate contrazice.

Gardul din partea de nord al Cimitirului este zilnic dărâmat, distrus de derbedei. Aceasta se face nu oricum, pentru că firma de pază nu poate supraveghea distrugerile…Pentru paza cimitirelor se alocă lunar 240 milioane de lei vechi. Sunt bani cu care se pot face multe lucrări la cimitire dacă se vrea. Se aduce aminte când Poliția locală presta paza cimitirelor, și o efectua cu profesionalism. Fotografiile spun totul.

 

 

Administratorul cimitirelor Bălăngea Dan își face treaba. Vrea să avem și aici un cimitir modern, asfaltat, cu canalizare, apă, bănci, spun salariații, amintind de teancurile de dosare și referate întocmite de el. Suntem 8 salariați și muncim și în week-end la înmormântări. Primim pentru asta …zile libere și 10% în plus…deși legea spune să ni se plătească orele suplimentare. Ne facem treaba bine, lucrăm la 6 cimitire cât are orașul și suntem cel mai prost plătite servicii din subordinea Primăriei – adaugă sub anonimat un gropar. Nu este normal, spune un altul amintind de salarizarea unor colegi gropari de ai lui din …Slobozia.