Victor Ponta dezminte acuzațiile că ar candida la PRU. El candidează la PSD și susține acest partid

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Victor Ponta dezminte acuzațiile că ar candida la PRU. El candidează la PSD și susține acest partid

Mai mulţi parlamentari, majoritatea din PSD şi apropiaţi ai lui Victor Ponta, au trecut cu arme şi bagaje la Partidul România Unită, condus de Bogdan Diaconu, şi el plecat în urmă cu câţiva ani tot de la social-democraţi. O achiziţie a fost și fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă.

Fostul premier, Victor Ponta, se  afla pe listele PSD-ului pentru alegerile parlamentare , a precizat  preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Întrebat dacă Victor Ponta se încadrează în criteriile PSD adoptate la ultimul Comitet Executiv Naţional de la Vaslui, Dragnea a răspuns: “Categoric da”. “Nu exista niciun fel de dubiu din partea mea sau de ezitare. Răspunsul este ‘categoric da’, din toate punctele de vedere”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte persoana lui Victor Ponta, Liviu Dragnea spune că nu este supărat. “Este a mia oară când spun: Nu, nu sunt supărat, din punct de vedere al criteriilor este un nonsens ca să discutam că Victor Ponta nu va fi pe listele PSD-ului. Sigur că va fi şi cred va fi în continuare la Gorj”, a spus liderul social-democraţilor.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, repetat că are o datorie pentru PSD și va sprijini partidul în campania electorală.

ponta-azi-votez-si-ii-sustin-pe-toti-mesterii-manole-din-romania

„Am o datorie față de PSD, care de 15 ani m-a sprijinit întodeauna pentru toate funcțiile, și am absoluta convingere că în 2016, PSD este o variantă de conducere locală și națională mult mai bună decât varianta Iohannis-PNL-guvernul technocrat”, a spus Victor Ponta.

„Vin și din datorie, dar și din convingere în campania electorală”, a continuat fostul premier.

Victor Ponta a precizat că nimeni din PSD și nici din Guvern nu i-a cerut demisia. „Am plecat dintr-un motiv pe care l-am mai explicat, legat de o atitudine inacceptabilă a celui care este președintele țării vizavi de moartea unor oameni, în noiembrie. Nu-mi doresc și nu voi ocupa nici o funcție publică în PSD până la momentul la care îmi voi finaliza toate procedurile mele judiciare. Nu trebuie să am neapărat o funcție politică. Am o voce puternică și când vreau să spun ceva oamenii aud pozițiile mele”, a mai spus Ponta.

Privind fotografia sa de pe corturile Partidului România Unită, Victor Ponta a arătat că acesta va fi susținut la guvernarea viitoare de către acest partid, cu care PSD înțelege o bună colaborare pentru promovarea valorilor adevărate, românești la conducerea țării în viitorul guvern.