Viceprimarul Dragoș Coman informează privind demolarea și reconstruirea Pieței Centrale Agroalimentare

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Viceprimarul Dragoș Coman informează privind demolarea și reconstruirea Pieței Centrale Agroalimentare

Astăzi 12 iunie, pe viceprimarul Dragoș Coman (PNL) l-am găsit cu proiectul viitoarei Piețe Centrale Agroalimentare din mun Călărași pe birou, discutând cu factorii implicați asupra acestuia. Proiectul presupune demolarea în viitorul apropiat al Pieței actuale, aflată într-o stare de degradare avansată. În aceasta perioadă comercianții de legume-fructe-zarzavaturi vor fi mutați în Hala de Pește de vizavi unde li se vor asigura standuri de vânzare din material plastic și condiții decente pentru vânzare. În fața Liceului Economic pe trotuar vor fi amplasate cele 2 florării, spune Dragoș Coman arătând că aseară a discutat din nou cu comercianții,  aceștia neavând obiecțiuni.

Oamenii au fost convinși că Piața Centrală va rămâne călărășenilor și nu vreunui supermarket sau SRL care să le subînchirieze tarabe la ce preț vor ei. Aflăm că după demolare, se vor realiza peste 40 de locuri de parcare pentru clienți. Acestea vor fi dispuse acolo unde acum se vând iepuri și păsări și la capătul celălalt unde era Poliția Pieței.  Hala se va îngusta și va avea o alee prevăzută pentru comerț în aer liber vara, sub teii de pe str Dobrogei, ce nu vor fi afectați. În interior se vor sigura condiții de comerț civilizat cu iluminat, încălzire iarna, apă curentă, grupuri sanitare și spații dedicate vânzării de produse lactate/ alte categorii. Dragoș Coman spune că stația de taximetre de pe strada Dobrogei va fi desființată și mutată pe str. Piața Mare în dreptul fostului Han al Pieței, strada urmând a se lăți. Pe strada Dobrogei se va desființa sensul unic și circulația se va realiza în dublu sens. Numărul de locuri de parcare se va tripla, spune viceprimarul. Ne dorim o realizare într-o perioadă scurtă de timp a lucrărilor, spune Dragoș Coman, arătând că acestea sunt o ambiție ce se va înfăptui a primarului Drăgulin, fiind prima pe lista de promisiuni electorale din 2016. Totodată el mulțumește pentru înțelegere cetățenilor, în perioada următoare, odată cu începerea lucrărilor. Se arată că Poliția locală va îndruma traficul auto din zonă, astfel ca să nu se producă blocaje și disconfort cetățenilor.