Viceprimarul Buzea și Primăria Călărași blochează activitățile culturale ale CJCC. Iată cum…

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Viceprimarul Buzea și Primăria Călărași blochează activitățile culturale ale CJCC. Iată cum…

Primăria Călărași se opune folosirii stadionului Navrom de către călărășeni, folosind o minciună…

Virgil Diaconu, managerul  Centrului Judeţean de Creaţie şi Cultură Călăraşi a solicitat conducerii Primăriei Călăraşi, la  29.05.2020, punerea la dispoziţie a Bazei Navrom pentru organizarea de evenimente culturale, desigur cu respectarea normelor de igienă şi a celor impuse de distanţarea socială. Solicitarea s-a realizat în contextul măsurilor de relaxare ce rezultau din declarațiile președintelui Iohannis de la 1 iunie, relaxare de care ar fi trebuit să se bucure și călărășenii. Mai precis spectacolele în aer liber cu un număr până la maximum 500 spectatori aranjați pe scaune cu distanțe între aceștia controlat se puteau realiza la acea Bază așa zis sportivă Navrom, cunoscută drept stadionul Olimpia. Un loc unde municipalitatea nu a fost în stare să organizeze vreo manifestare cultural-artistică sau sportivă.

Deși nu este pe vreo listă de investiții la sfârșit de mandat Buzea spune că stadionul va fi …reabilitat

Răspunsul Primăriei Călărași a fost împotriva declarațiilor președintelui Iohannis dar mai ales a călărășenilor. El a necesitat discutarea într-o așa zisă comisie de verificare și aprobare a solicitărilor pentru concesionarea terenurilor…Ca și când actul de cultură  venit pentru relaxarea cetățenilor trebuia concesionat. Sub semnătura viceprimarului Romeo Buzea, cel ce considera că orașul a fost transformat de administrația Drăgulin o feudă…călărășenilor li s-a interzis accesul la cultură în acea locație. Motivul este acela că  stadionul Navrom ar fi putut fi deteriorat, prin manifestările culturale ce se puteau desfășura acolo. Mai mult, pentru a i se închide gura Centrului Cultural Călărași, s-a mințit că acel așa zis stadion ar face obiectul unor investiții de reabilitare și modernizare. Investiții care nu au fost prezentate consilierilor locali pe vreo listă sau discuție relevă caracterul anti Călărași al Primăriei  municipiului Călărași, care folosește orice pretext pentru a se opune activităților recreative culturale sau artistice pe care echipa Vasile Iliuță  vrea să o ia.

Virgiliu Diaconu: Drăgulin, Ivanciu și Buzea au preocupări politice și nu administrative, în folosul cetățeanului

În atare condiții, managerul CJCC Virgiliu Diaconu a ironizat public și a descris preocupările anti Călărași al conducerii Primăriei Călărași: Drăgulin, Ivanciu și Buzea au preocupări politice și nu administrative, în folosul cetățeanului. Toată activitatea lor la Primăria Călărași a demonstrat că este îndreptată către binele lor personal și nu al călărășenilor. Avem în vedere organizarea de spectacole în aer liber în municipiul Oltenița, în orașele Lehliu Gară și Fundulea, precum și în comuna Borcea. Pentru locuitorii municipiului reședință de județ, singura șansă de a avea acces la cultură este aceea de a sancționa administrația Drăgulin, trimițând-o acasă! Pe 27 septembrie, călărășenii trebuie să iasă cu toții la vot și să-și aleagă primarul cel mai potrivit: pe Marius Dulce – un om cu adevărat pentru Călărași și călărășeni.

După 27 septembrie, vom putea începe cel puțin spectacolele în aer liber pe arena Navrom  – unde acum nu vrea domn’ primar Drăgulin – cu nume mari, precum Delia, Florian Rus, Elena Gheorghe, Carla’s Dreams.  Sunt sigur că, în formula Vasile Iliuță – Marius Dulce la conducerea Consiliului Județean, respectiv Primăriei Călărași, îi vom bucura pe iubitorii de frumos din Călărași și din tot județul, aducându-le cele mai mari nume ale scenei românești și nu numai – așa cum am demonstrat deja că putem face…a încheiat Virgiliu Diaconu

Marius Dulce denunță preocupările împotriva călărășenilor ale conducerii actuale a Primăriei Călărași

Marius Dulce: Viceprimarul Buzea era cunoscut drept unul foarte critic la adresa cui trebuie în ședințele de Consiliu local. Dacă în urmă cu 2 ani comunica public  lui Drăgulin și liberalilor că au transformat orașul într-o feudă, acum domnul consilier nu mai face critici de acest gen – fiind sfetnic apropiat lui Drăgulin. Din fericire pentru Călărași, pe 27 septembrie a.c. călărășenii vor putea să aleagă alți reprezentanți ai administrației publice locale, mai aproape de ei, de interesul local. Timpul a trecut degeaba pentru generația politică reprezentată de acești indivizi care nu lasă în urma lor decât răutate la adresa celor ce i-au votat în 2016. Ceva care trebuie să înceteze definitiv prin trimiterea acestora acasă, acolo unde le este locul. Cer călărășenilor să sancționeze bunul plac demonstrat încă o dată de administrația Drăgulin. O pot face pe 27 septembrie – a arătat și Marius Dulce, consilier local și candidat al PSD Călărași la funcția de primar al municipiului.

Cel ce se opune folosirii stadionului Navrom avea o altă percepție despre colegii lui actuali, acum 2 ani…