Vicepreședinții C.J. Beștea și Samoilă au vizitat palatul Strozzi. Iată pentru ce…

4 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Vicepreședinții C.J. Beștea și Samoilă au vizitat palatul Strozzi. Iată pentru ce…
Vicepreședinții C.J. Beștea și Samoilă au avut oportunitatea de a reprezenta Călărașiul și de a participa la lucrările Biroului Politic al CPMR (Conferința Regiunilor Maritime Periferice) alături de colegul său, Ion Samoilă.
În perioada 8-9 iunie, cei doi vicepreședinți s-au aflat în Florența, la Palatul Strozzi, unde a avut loc un seminar important organizat de CRPM și o serie de sesiuni extraordinare pe diferite teme importante.
Seminarul a  intitulat “Regiunile în fruntea unei uniuni a egalității: Cum pot contribui regiunile la lupta împotriva violenței bazate pe gen în Europa și în vecinătatea sa?” a fost un eveniment deosebit, a reunit lideri și experți din diferite regiuni pentru a aborda o temă vitală și actuală. S-a discutat despre importanța implicării regiunilor în combaterea violenței bazate pe gen și despre modul în care se poate contribui la crearea unei societăți mai juste și mai echitabile pentru noi toți.
Astăzi, temele sesiunii s-au extins către:
✅ politica de coeziune,
✅ accentul pe pescuit și legislația privind refacerea naturii,
✅ planul industrial al Acordului Verde,
✅ afaceri Interne și un manifest al CRPM.
Participarea la aceste seminarii a fost o oportunitate excelentă de a aduce în prim-plan preocupările și acțiunile C.J. în domeniile discutate și de a învăța de la experiențele altor regiuni și lideri de frunte!