Vicepreș. PSD E. Grama și pierderea alegerilor în mun. Călărași. 120 străzi vor fi sparte în primăvară. Se va opune Dulce? CARE pe CARE?

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Vicepreș. PSD E. Grama și pierderea alegerilor în mun. Călărași. 120 străzi vor fi sparte în primăvară. Se va opune Dulce? CARE pe CARE?

Primul om curajos din administrația social democrată dă vestea că lumea nu va mai vota PSD. Urmează spargerea a 120 străzi din cele 250 ale mun. Călărași

Cheltuirea banilor publici a fost una dintre dorințele lui Eduard Grama, vicepreș. PSD, un director curajos pe la Ecoaqua. Proiectele sale s-au finalizat deocamdată cu cheltuirea banilor și … atât. Aducem aminte despre insolvența clubului de fotbal Dunărea Călărași pe care a promis că îl va duce dîn Liga A dar și cu lucrările neterminate la termen / abandonate de multe ori și finalizate la un termen necunoscut la portul turistic.

Pe lista lui E. Grama stau și alte oportunități de a cheltui banii. Pretextul că în Călărași nu există canalizare stă de fapt la baza distrugerii lui. Totul trebuie făcut prin proiect european dar și cetățenii dau bani pentru a finanța spargerea străzilor. Dacă inițial erau 82 străzi pe lista Ecoaqua unde trebuia înlocuită rețeaua de canalizare acum Gramma anunță că din primăvară 120 străzi din municipiu vor fi sparte. Controversatul om politic și-a etalat calitățile de viitor primar vineri  17 noiembrie la  un post de radio local. El admis că face parte cu voia sau fără voia lui din administrația publică dar nu a precizat care este echipa sa. Călărașiul a trăit în beznă în ultimii 30 ani și doar în ultima vreme a scos capul la lumină...a concis Grama

 

 

 

Se va opune Marius Dulce creării de disconfort și pierderii alegerilor ce vor urma? 

Discuția cu primarul Marius Dulce a dovedit însă că acesta este responsabil și îi pasă de orașul în care a crescut și unde are nepoți. El a afirmat clar: Municipiul are o rețea de canalizare. Aceasta este funcțională. La noul cartier pentru tineri din nordul localității am cerut găsirea unor soluții tehnice pentru a realiza canalizarea, a spus Dulce indicând că există pomparea cu vacuum. Am venit la primărie pentru a asfalta străzile, nu pentru a le distruge. El a susținut exact ceea ce a spus și președintele Iliuță, anume faptul că se vor efectua lucrări numai acolo unde se impune, cu cea mai bună soluție tehnică, pentru a se reduce disconfortul. 

 VIDEO iulie 2022

Nu voi acorda autorizație pentru spargerea lor, a spus primarul Marius Dulce indicând că unele au fost recent asfaltate și acolo s-au efectuat lucrări și la canalizare. El a indicat astfel câteva străzi unde fosta administrație a efectuat lucrări care se află în garanție. Vizavi, Dulce a indicat și disconfortul creat numai de reabilitarea str. București, în paralel cu a cart. Măgureni și Mircea Vodă. Va cuprinde acest disconfort tot orașul?

Are nevoie mun. Călărași de altă rețea de canalizare?

Cândva, când E. Gramma discuta cu presa adevărată, acesta a arătat că nu contează părerea lui Dulce. A expirat garanția de doi ani pentru lucrările efectuate pe ele. Și apoi, cum poate un primar să se opună unui proiect european care trebuie început? – a spunea acesta, susținând decăderea PSD prin crearea de nemulțumiri publice. Cui pasă de acestea?

 

Numitorul comun în spatele acestui proiect sunt nu numai cheltuirea de bani ci și pierderea alegerilor de către Marius Dulce. Cetățenii vor vota în marea lor majoritate împotriva PSD nu numai la Primăria Călărași, Consiliul local dar și pentru Consiliul Județean respectiv pentru alegerea președintelui acestuia. Asta va da de gândit președintelui Iliuță care va dori să fie reales dar și echipei sale cu care are de terminat proiecte adevărate. Astfel, începerea lucrărilor de excavare a 120 străzi ar putea începe doar în visele directorului de la Ecoaqua, ea începând în realitate după alegeri, atunci când PSD se va vede cu sacii în căruță.

 

Tactica de partid arată că spargerea a 120 străzi nu poate fi făcută înainte de alegeri…

Punem mai jos prima listă furnizată de Primăria Călărași cu cele 82 străzi ce urmează a fi sparte. Nu știm care sunt cele 120 din afirmația lui Gramma. Pe listă figurează străzi a căror spargere va genera disconfort total pentru firme care vor trebui să își întrerupă activitatea dar și pentru călărășenii ce vor plăti alte impozite, probabil majorate pentru deținerea de autovehicule și folosirea lor.  Străzile sparte sunt cele pe care s-au efectuat lucrări recent și nu s-au terminat. Se observă str. București, prel. București. Pe altele doar au trecut 3 ani de la terminarea lucrărilor. Exemplificăm str. Varianta Nord, Cuza Vodă, străzile din cart. Mircea Vodă. Priviți și vă minunați pentru ce plătim tarife de 3 ori mai mari la apă și canalizare. Pentru dezvoltarea localității noastre și a altora care nu au posibilități financiare din jud. Călărași și Ialomița. Totul în numele dezvoltării….

Notă. Pierderea alegerilor înseamnă pentru mulți politicieni pierderea privilegiilor. Nu știm cât de consecvent va fi Gramma în acest proiect. Probabil va fi schimbat. Pierderea alegerilor de către PSD este motivată și prin triplarea de la 1 ianuarie a preșului apei & canalizării. Adică suntem printre primii din țară, NU?

foto: capturi pagina facebook Radio Voces Campi