Veterinarul de la ZOO Călărași proiectul de succes al echipei dr. Blebea se finalizează pe 28 mai

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Veterinarul de la ZOO Călărași proiectul de succes al echipei dr. Blebea se finalizează pe 28 mai

Veterinarul de la ZOO Călărași proiectul de succes al echipei dr. Blebea se finalizează pe 28 mai. Copiii au fost receptivi programului derulat la Zoo, unde și-au perfecționat deprinderile pentru viitoare meserii de tehnician veterinar sau medic veterinar. Au participat serii de elevi de la Școala Dragoș Vodă, de la Școala Țara Copilăriei, școli din București, Școala 11 Călărași, Brotăcel Modelu, Otopeni, Step by Step.

Proiectele destinate educației și formării unor deprinderi elevilor către o viitoare meserie continuă la Complexul de Agrement Dumbrava Călărași ți în această săptămână. Dacă în anii trecuți lecțiile practice, în aer liber de zoologie au impresionat pe elevi, în acest an echipa dr. Blebea și-a propus a se implica în educație la nivel local pentru a-și mări vizibilitatea în rândul școlarilor și preșcolarilor. 

Grădina Zoo este un punct important de atracție din Călărași, iar acest lucru trebuie pus în valoare. Veterinarul de la Zoo a fost un proiect care propune metode de educație non-formală și alte activități extracuriculare ce se adresează mai multor categorii de vârstă. Astfel, copiii au beneficiat de atenția personalului de la Zoo, au fost ghidați într-un tur bine organizat și li s-a explicat pentru fiecare animal din colecție aspecte legate de mediul lor de viață, cum sunt hrănite și îngrijite și, mai ales, ce înseamnă implicarea medicului veterinar în viața necuvântătoarelor. 

 

Pentru grupuri s-au realizat programări cu câte un grup pe zi, în vederea susținerii întregii activități a angajaților. Grupurilor îndrumate de către personal calificat , li  s-au prezentat pe scurt câteva reguli de vizitare a grădinii, o scurtă istorie a acesteia și câteva aspecte cu privire la activitatea desfășurată. 

Printre activitățile desfășurate respectiv tur cu ghid, s-au derulat activități practice de către personal specializat pentru deparazitarea animalelor, vaccinarea acestora. S-au prezentat la microscop diferite structuri biologice spre analiză și s-a realizat o masă de lucru în hala 2. Activitățile au venit  complementare pentru săptămâna Școala Altfel și a Zilei Cititului Împreună – desfășurate de Ziua Națională a lecturii. Activitățile continuă cu proiectul Ziua părinților adoptivi – respectiv activități în continuarea celor din 2022. 

 

Programările  pentru proiectul Veterinarul de la Zoo au inclus și elevi de la școlile generale din județ, cum ar fi grupuri din Dragoș Vodă, dar și din mun. Călărași de la Școala nr 11, Otopeni sau București. Oferta s-a adresat și preșcolarilor de la grădinița Step by Step. În aceste ultime zile se mai pot face înscrieri la telefon 0242 314152  sau la sediul din str. Aleea Dumbrava Minunată nr 1 B Călărași.