Vasile Iliuță și CJ este receptiv la propunerea consilierului PSD Sorin Vrăjitoru și a lui Bogdan Georgescu, privind reabilitarea falezei, construirea unui debarcader prin multe proiecte, prezentate public. Conducerii Primăriei Călărași nu-i pasă și a lipsit de la eveniment. VIDEO

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Vasile Iliuță și CJ este receptiv la propunerea consilierului PSD Sorin Vrăjitoru și a lui Bogdan Georgescu, privind reabilitarea falezei, construirea unui debarcader prin multe proiecte, prezentate public. Conducerii Primăriei Călărași nu-i pasă și a lipsit de la eveniment. VIDEO

Inițiativa lansată de Vasile Iliuță în urmă cu peste 1 lună a fost aceea de a invita la Călărași pe studenți și masteranzi de la Institutul de arhitectură Ion Mincu din București, în cadrul unui concurs de proiecte. Acestea vizau realizarea unor schițe de detaliu pentru proiecte și soluții de reabilitare zonală din mun. Călărași – pe care Vasile Iliuță și echipa sa de la CJ doresc să îl reabiliteze. Este vorba de realizarea unui port turistic, pentru nave de agrement, prelungirea falezei, realizarea unui debarcader modern, a unei clădiri pentru pregătirea sportivilor ce practică caiac-canoe, spații sociale și de agrement, zonă de picnic și a unei moderne Plaje a Tineretului.

Prezentările de astăzi ale studenților au fost efectiv uluitoare, ele raportând corect necesitățile călărășenilor pentru petrecerea timpului liber la realitățile din teren. Sunt foarte multe lucruri bune de făcut spunea Vasile Iliuță, aici pentru municipiul Călărași arătând că va concura cu toți consilierii care vor asta. A mulțumit pentru colaborare consilierului județean Sorin Vrăjitoru și fostului consilier Bogdan Georgescu – inițiatorii proiectului de debarcader la Călărași, realizat prin prelungirea falezei pe lângă brațul Borcea către Podul 4. Vasile Iliuță a fost astăzi înconjurat de energia pozitivă provenind de la arhitecți, profesori universitari, studenți, consilieri ca Emil Mușat, Cristian Marin, Bratu SandraTeodora,  Valentin Deculescu, Samoilă Ion, Marius Dulce, dar mai ales de la echipa  cu adevărat minunată din CJ, alături de care are realizări de necomparat față de mandatele petrecute degeaba de fostul președinte Răducu Filipescu. Detalii în VIDEO.

Vasile Iliuță a atras astăzi experții în arhitectură într-o fuziune de idei. S-au exprimat cele mai bune soluții pentru Călărași: parcare și heliport la Spitalul Județean, reabilitarea lacului de agrement hidrobiciclete, reabilitarea zonei centrale/ a Centrului Civic, dar și a locației U.M. 01438 Călărași din Măgureni care este dezafectată… Parcare pe 3 niveluri către zona de parc, pentru Spital dar și locatarii din zonă. Evenimentele din zonă reclamă un parcaj mare și s-au găsit soluții de realizare/extindere. Lacul de agrement hidrobiciclete este inclus în proiecte, fiind corelat cu utilități turistice în cadrul portului de agrement. S-au efectuat și studii vizavi de creșterea calității apei – se arată… Vasile Iliuță atrage discuția către utilitățile ce se pot crea în zona Consiliului Județean, pe amplasamentul Centrului Civic și către Spital. Sunt multe soluții tehnice pe care experții în arhitectură și peisagism aduși de CJ la Călărași le-au găsit. Prin Proiectul de regenerare urbană de 24,8 mil euro al Primăriei se pot reabilita drumurile din zonă, cum ar fi bdul 1 Mai pe lângă Parc Central, str Traian și esplanada care trebuie adaptată la specificul jud. Călărași – arată Vasile Iliuță. Avem temperaturi foarte ridicate vara, și avem nevoie de peisagiști care să ofere soluții adaptate cu specificul zonei. Trebuie să construim zone de confort care să permită dezvoltări ulterioare – continuă Vasile Iliuță în discuții cu specialiștii arhitecți.

Printre altele președintele CJ a arătat și preocuparea unor consilieri ca Sorin Vrăjitoru/PSD de a aduce amendamente proiectelor. Ne dorim soluții tehnice ca răspuns la solicitările consilierilor formulate în Comisii. Putem accesa prin etape sume de bani de la Ministerul Turismului pt realizarea proiectului inițial Danubius Park. Etapizarea la care ne-am gândit va face realizarea portului turistic, și aici Edi Grama a venit cu sugestia economisirii unor sume de bani realizându-se un studiu de fezabilitate pentru toată zona.

 

Sorin Vrăjitoru arată că ideea proiectului îi aparține lui și fostului vicepreședinte CJ, Bogdan Georgescu. Proiectul de dezvoltare pentru municipiu, este imaginat din 2013 pentru a pune în valoare apa Borcei, care creează un potențial apreciabil pentru viitor, pentru turism și petrecerea timpului liber. Gândim ca și în Strategia de dezvoltare a județului pentru 2014-2020 la care am lucrat împreună cu Bogdan Georgescu și cu oameni de valoare din CJ cum ar fi Marius Fulga, Daniel Ștefan, să dezvoltăm aceste idei propuse de dvs. prin proiectele de studenți aduși de dl Iliuță – arată Sorin Vrăjitoru. Pentru noi, pentru infrastructura turistică a județului nostru aceasta este o mină de aur, privind dezvoltarea acestui județ. Ca viitor deputat al PSD Călărași, Sorin Vrăjitoru își va continua munca către folosul cetățenilor, prin proiecte legislative de care comunitatea, călărășenii să poată beneficia. Putem duce și prin activitatea legislativă din diferite comisii o contribuție semnificativă pentru dezvoltarea județului nostru – a încheiat Sorin Vrăjitoru.

Manifestarea de astăzi este una dintre cele mai reușite realizate până în prezent, au considerat cetățenii prezenți. Un merit deosebit îl are departamentul de comunicare și presă al CJ prin Marinela Voivozeanu și Alexandru Botezatu. Desfășurarea evenimentului la care au intervenit prefectul județului George Iacob – apreciindu-l ca deosebit, liberalii Marian Dinulescu, Barbu Valentin, Eduard Grama alături de specialiștii în arhitectură merită vizionat.