Vasile Iliuță rezolvă operativ solicitările călărășenilor, privind realizarea unui teren de baseball

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Vasile Iliuță rezolvă operativ solicitările călărășenilor, privind realizarea unui teren de baseball

Dorința de a susține performanța sportivă în județul Călărași a fost percepută de Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași ca o problemă orientată către toate disciplinele sportive.  Nu numai fotbalul și handbalul călărășean trebuiesc promovate și susținute financiar ci toate sporturile practicate de călărășeni – a spus Vasile Iliuță. Avem sportivi canotori care au câștigat locuri fruntașe la olimpiade sau concursuri europene. Avem boxeri care au înfrânt pe regii boxului din Ukraina chiar în țara lor. Ne mândrim cu atleți sau sportivii care practică luptele greco-romane. Toți aceștia poartă numele județului nostru nu numai în țară ci și peste hotare, unde suntem considerați adversari redutabili.

Recent în ședința de Consiliu local din mun. Călăraşi, un grup de părinți au adresat cu solicitarea de a se finanța realizarea unui teren de baseball. Părinții au arătat aprecierea de care se bucură sportivii călărășeni internațional. Baseball-ul este un sport care a adus multe  medalii valoroase la Călărași, practicat de cca. 350 de copii. Avem în  Clubul Sportiv Școlar Călărași o secție pregătită de prof. Ion Bălan, iar de curând echipa de baseball juniori 1 a primit titlul de Echipă Campioană Națională. Performanţa sportivă este descrisă de părinţii copiilor în VIDEO

Ion Bălan  și directorul CSS, Marius Tătaru l-au găsit receptiv pe Vasile Iliuță pe tema realizării unui teren de baseball, temă care nu a găsit rezolvare la Primăria Călărași. Am punctat doleanța sportivilor cu promisiunea ca în momentul în care Consiliul Județean Călărași va prelua cele aproximativ 14 hectare ale unității militare de pe strada Independenței, 1 hectar să revină acestora pentru continuarea antrenamentelor în condiții de performanță, a spus Vasile Iliuță.

Este important de arătat că Primăria Călărași va lăsa curând pe baseballiștii călărășeni fără teren de antrenament. Aceștia se antrenau pe terenul de zgură de la intrarea din Stadion, amplasat vizavi de celebra realizare a Patinoarului de vară. Aici Primăria va construi un bazin didactic de înot iar procedurile sunt avansate deoarece finanțarea se face  prin Compania Națională de Investiții. Deci tactica Primăriei este aceea de a se desființa o activitate sportivă performantă ca basseballul și de a se înființa o chestie de înot didactic. Deși gurile rele spun că acest bazin se putea realiza pe locația lacului de agrement s-a preferat a se aglomera construirea în incinta Stadionului.

Iată că Vasile Iliuță a găsit o cale de rezolvare rapidă și eficace. Ceea ce Primăria Călărași nu a fost în stare…