Vasile Iliuță a început asfaltarea străzii Variantă Nord de la DN21 către Piscicola, după ce Primăria Călărași s-a opus, dând în judecată CJ

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Vasile Iliuță a început asfaltarea străzii Variantă Nord de la DN21 către Piscicola, după ce Primăria Călărași s-a opus, dând în judecată CJ

Astăzi 1 aprilie 2019 Consiliul Județean Călărași a deschis lucrările de asfaltare a străzii Variantă Nord pe tronsonul cuprins între DN21( strada Sloboziei) și Tenaris SilcoTub. Lucrările se efectuează de către Drumuri Județene Călărași și presupun realizarea unui covor asfaltic gros, și lățirea carosabilului care s-a îngustat din cauza gropilor create, pe care Primăria mun. Călărași nu a reușit să le acopere în ultimele 2 mandate. Este cunoscută starea de degradare avansată sub care a ajuns acest tronson de șosea, care a produs multe defecțiuni autovehiculelor care se încumetau să îl parcurgă, fiind unul dintre motivele ca autocamioanele să scurteze drumul încălcând regulile de acces și de tonaj, intrând în municipiu.

După ce Consiliul județean va finaliza asfaltarea va preda șoseaua Primăriei Călărași. De menționat faptul că Primăria Călărași a dat în judecată pe Consiliul Județean pentru șoseaua dintre Tenaris și Piscicola, inventând motive pe care Instanța de Judecată le-a respins, numai pentru a împiedica și amâna pe Consiliul județean să asfalteze strada. 

Despre starea avansată de degradare a străzii, greu practicabile redacția noastră a scris mai multe materiale, documentate foto și video. De menționat ambiția lui Vasile Iliuță de a ajuta mun. Călărași care nu a putut absorbi fonduri financiare pentru asfaltarea acestui drum de mare importanță pentru traficul auto și dezvoltarea municipiului. Atenția președintelui C.J. Călărași se îndreaptă și către drumul Național DN21 Călărași Drajna, unde vrea realizarea a 2 benzi pe sensul de mers. Discuțiile sale cu Marian Miluț, pot permite ca Prefab Călărași să realizeze separatoarele de sensuri prefabricate la prețul de producție.

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuta a verificat personal echipele din teren și a cerut detalii despre calendarul lucrărilor, chiar astăzi, la deschiderea șantierului. Lucrările presupun turnarea unui covor asfaltic și sunt realizare de Societatea de Drumuri și Poduri, aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, sub conducerea lui Marius Militaru. De remarcat cuvintele de laudă ale călărășenilor intervievați astăzi la adresa lui Vasile Iliuță și a lucrurilor bune pe care acesta le face și pentru mun. Călărași, locul unde Primăria a demonstrat că nu poate decât să promită.

Update

Datorită comunicării defectuoase cu Primăria Călărași, și a refuzului acesteia de a acredita jurnaliștii, obligație ce le revine ca urmare a prev. legii 544/2001, pe surse aflăm că Primăria ar suporta contravaloarea asfaltării porțiunii de la DN21 la calea ferată a străzii Variantă Nord. Tot surse de presă informează că pe actualul tronson  se vor turna covoare asfaltice pe o membrană geotextilă și se vor face reparații. Prezența lui Vasile Iliuță se datorează verificării efectuării de lucrări de bună calitate de către societatea pe care CJ o are în subordonare.