Vasile Iliuță, Eduard Grama, Titi Nițu, Marius Militaru verifică calitatea drumurilor din județ. În mun. Călărași nu are cine? VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Vasile Iliuță, Eduard Grama, Titi Nițu, Marius Militaru verifică calitatea drumurilor din județ. În mun. Călărași nu are cine? VIDEO

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a făcut un tur de forță prin Județul Călărași pentru a superviza lucrările de reabilitare a drumurilor județene. Câteva zile Vasile Iliuță nu a putut fi găsit la birou. Întreaga echipă operativă au luat efectiv metru cu metru de șosea la pas, de drum județean la pas pentru a verifica calitatea lucrărilor efectuate de  S.C. Drumuri și Poduri S.A. dar și de S.C. DIMAR S.A..  Nici un primar nu a îndrăznit să lipsească de la întâlnirile cu Iliuță, acestea continuându-se și în localități pentru a verifica stadiul unor lucrări la obiective finanțate de Consiliul Județean și nu numai. Prilejul a fost acela de a se verifica necesitățile primăriior la rectificarea de venituri și cheltuieli să se constate dacă acestea sunt întemeiate. Iliuță a avut întîlniri cu primari importanți din județ, oameni care merită toată stima comunităților lor, prin lucrurile bune pe care le-au realizat pentru oameni împreună cu echipa actuală a C.J. – neexistînd termeni de comparație cu lucrurile mărunte, puțin importante efectuate sub mandatul lui George Răducu Filipescu ca președinte al C.J.

Primari de la partide diferite au recunoscut aceasta și progresul realizat pentru dezvoltarea localităților datorat investițiilor realizate de Vasile Iliuță prin finanțarea lucrărilor de către guvernul PSD. Gheorghiță Cărtușanu la Fundeni, Radu Paul la Gălbinași, Aurică Gazu La Curcani, George Avram la Ștefan Vodă, Marius Cojocaru la Cuza Vodă sunt printre puținii care pot fi enumerați, și care au prezentat echipei CJ starea drumurilor realizate, și stadiul investițiilor din județ, în localitățile lor. Trebuie remarcată foarte buna colaborare cu guvernul actual PSD care a acordat finanțare – a declarat președintele PSD org. jud. Călărași Iulian Iacomi, arătând clar că social democrații conduși de Viorica Dăncilă sau Liviu Dragnea au respectat legea și nu au făcut vreun favor politic vrunui primar de o orientare politică anume. Ei au respectat doar legea și mai prsus de aceasta nevoile justificare legal ale fiecărie comunități. Vasile Iliuță a vizitat mai multe localități unde, printr-un proiect pe fonduri europene au loc mai multe asfaltări. Reprezentanții instituției C.J. Călărași, însoțiți de cei ai SC Drumuri și Poduri SA, s-au întâlnit la fata locului cu primarii, beneficiari ai investițiilor, și cu constructorii. VIDEO

Interviu cu președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță

Interviu cu președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, la verificarea lucrărilor realizate pe drumurile județene.

Publicată de Consiliul Judetean Calarasi pe Miercuri, 30 octombrie 2019

Cel mai important proiect regional și cel mai scump ca valoare este cel executat de DIMAR și este pe o lungime de 60 km unind nordul cu sudul județului. Un drum depsebit pentru fermieri dar și pentru situații de urgență, despre care cotidianul nostru a mai scris. Vasile Iliuță: „Acest drum, 402 unde suntem acum, se află în reabilitare totală. Este vorba de proiectul operațional regional 20 de milioane de euro. Încercăm să legăm partea județului Ialomița cu județul de la Dunăre. Este una dintre cele mai importante investiții. Am reușit în „guvernarea„ Iliuță să finalizăm acest proiect. Un alt drum care traversează autostrada cel de la Fundulea. Vom merge și acolo pentru a vedea stadiul lucrărilor.

La preluarea mandatului meu, aveam 320 de drumuri cu piatră și până la final vom asfalta 200 km de drum. Drumurile județene sunt subordonate Consiliul Județean iar acest proiect este pe fonduri europene unde reabilitarea se face totală. Sunt promisiunile pe care noi le-am făcut la preluarea mandatului că vom îmbunătăți infrastructura județelui Călărași.

S-au vizitat drumurile județene:
➡️402 Curcani limita Ialomița
➡️302 Belciugatele- Măriuța
➡️100 Frumușani și Fundeni
➡️211 D Ștefan-Vodă Cuza-Vodă
➡️304 Dâlga- Plevna
➡️402 A Fundulea- Măgureni

Vizitele în județ au consemnat de către specialiștii Consiliului Județean măsurile de remediere acolo unde se impun, locațiile unde se impune dezvoltarea ori realizarea altor lucrări. Pentru că Vasile Iliuță nu se lasă…Indiferent de numărul proiectelor noastre, de complexitatea lucrărilor, noi, cei din echipa lui Vasile Iliuță vom fi acolo unde se impune și vom asigura progresul lucrărilor, finalizarea investițiilor conform termenelor din proiect sau chiar înainte de acestea – a declarat directorul Direcției de Dezvoltare și Relații din cadrul Consiliului Județean –Eduard Grama.